StoryEditorOCM
ŽupanijaDRNIŠ

U utorak u 17 sati na javnoj tribini saznajte kako pravilno odvajati otpad u domaćinstvima

Piše Katarina Rudan
28. siječnja 2019. - 14:04

U okviru provedbe projekta "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području grada Drniša", u utorak, 29. siječnja, s početkom u 17 sati, u Maloj gradskoj vijećnici održat će se prva javna tribina na kojoj će se stanovnicima Drniša prezentirati način funkcioniranja reciklažnog dvorišta i pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima.

Tribinu će voditi Inga Kukolj, dugogodišnja aktivistica zaštite okoliša iz kninske Ekološke udruge "Krka". U okviru provedbe projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području grada Drniša predviđene su brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene ciljnim skupinama, a vezane za korištenje reciklažnih dvorišta i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima.

 

 

Planirano je projektom obuhvatiti minimalno 90 posto stanovništva s administrativnog područja grada Drniša, a aktivnosti će obuhvaćati dijeljenje letaka, radionice za djecu, edukativne radionice u pojedinim naseljima i slično. Inače, ukupna vrijednost izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta je 3,2 milijuna kuna.

Za ovaj projekt Drniš je dobio 2,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz europskog kohezijskog fonda, a rok za završetak projekta je 27. travnja ove godine. Izgradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta, postići će se povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji će se odlagati na odlagališta.

20. travanj 2024 16:14