StoryEditorOCM
ŽupanijaROĐENDAN GALEBA MARKA

U subotu su u Murter pozvani svi ljubitelji prirode: Bit će pjesme, plesa, slasnih kolača, ali i lijepih nagrada

Piše Šibenski.hr
30. svibnja 2022. - 12:56
Martina Markov, autorica serijala djecjih slikovnica s temom hrvatskih parkova prirodearhiv/Luka Gerlanc/Cropix

Uoči Dana zaštite okoliša, u subotu, 4. lipnja, s početkom u 11 sati, na plaži Luke u Murteru (kod Periske/Losture), održati će se proslava rođendana galeba Marka – glavnog lika zelenih priča iz serijala Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske.

Na samu proslavu doći će i galeb Marko, a u kojem obliku - bit će iznenađenje do proslave.

Rođendansko slavlje bit će prigoda da se murterskoj djeci i gostima, u rodnom mjestu galeba Marka, predstavi i novi edukativni materijal – Bojanka galeba Marka 1 namijenjena djeci od 4 do 7 godina starosti.

Bit će pjesme i plesa, slasnih kolačića i sokića kao i na svakom drugom rođendanskom slavlju, a dobrodošli su svi mali i veliki prirodoljupci, koji će za tu prigodu izraditi prigodnu rođendansku čestitku za slavljenika.

Čestitka može biti pripremljena kao likovni ili literarni rad, a uručuje se galebu Marku na proslavi. Jedan od čestitara bit će nagrađen prigodnim zelenim paketom.

Uz tvrtku Eco Edu Media d.o.o. događaj organizira i Turistička zajednica općine Murter – Kornati koja promiče održivi razvoj destinacije te, u sklopu projekta „Lokalni proizvod za lokalni doživljaj“, potiče lokalne poduzetnike u razvoju lokalnih proizvoda.

O galebu Marku i zelenim pričama

Galeb Marko, simpatični i znatiželjni galeb klaukavac, vodi djecu po našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode te ih upoznaje s njihovim stanarima. U svojim Pustolovinama po parkovima Hrvatske, od ukupno dvadeset naših parkova, Marko je do sada posjetio njih deset (Telašćica, Vransko jezero, Krka, Biokovo, Mljet, Lastovsko otočje, Paklenica, Sjeverni Velebit, Učka i Brijuni).

Te poučne i zabavne zelene priče prepoznate se kao vrijedan edukativan sadržaj u nastavi Prirode i društva unutar razredne nastave, ali i kao kvalitetno i poželjno štivo za mlade čitatelje koje ih uspijeva odvratiti od ekrana i monitora. Za one manje koji još ne čitaju, upravo su ove priče zanimljivo štivo koji će im čitati roditelji, bake i djedovi te ih uvesti u čarobni svijet čitanja i svih dobrobiti koje im čitanje donosi. Galeb Marko i zelene priče su i svojevrsna pozivnica za cijelu obitelj za što češći boravak u prirodi te posjet našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Zelene priče o galebu Marku nisu samo priče – to su priče za ZELENIJE ODRASTANJE.

26. travanj 2024 07:29