StoryEditorOCM
Županija4. Krka polumaraton

U subotu međunarodna atletska utrka kroz NP „Krka“: Donosimo sve upute za sudionike, doznajte kada i gdje će biti zatvoren promet

Piše šibenski.hr
30. rujna 2021. - 09:09

Od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum polumaratonci će trčati certificiranom stazom dugom 21 098 m. Kao i prethodnih godina, održat će se i Fun Run utrka, na stazi dugoj 5,6 km. Tu je i penjačko-trkački izazov – kruna cara Trajana, nagrada trkačima koji najbrže savladaju uspon iz kanjona rijeke Krke kod slapa Brljan.

Satnica

Polumaraton starta u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima u 10:00, a Fun Run utrka u 10:10. Na cilju u amfiteatru Burnum u 11:30 bit će proglašen pobjednik Fun Run utrke, pobjednik 4. Krka polumaratona u apsolutnom poretku u 12:30, a pobjednici po kategorijama u 13 sati. Cjelokupni program završit će do 14 sati, najavili su organizatori, Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca i Atletski klub Šibenik.

Regulacija prometa

U subotu, 2. listopada promet će u cijelosti biti zatvoren od 10 do 13 sati na trasi utrke, i to u sljedećim smjerovima:

Eko kampus „Krka“ Puljane – pristupna cesta do županijske ceste Ž6055 – Ž6055 od državne ceste D59 do centra Oklaja (Dom umirovljenika/Supermarket) – državna cesta D59 od raskrižja sa županijskom cestom Ž6055 do amfiteatra Burnum – u mjestima na nerazvrstanim cestama Paraći, Bračići i Nečven – lokalna cesta 65025 i lokalna cesta 65014 od raskrižja s lokalnom cestom 65025 do izlaska na županijsku cestu Ž6055 u mjestu Čitluk.

Na tim dionicama moći će prometovati samo službena vozila i vozila Hitne medicinske pomoći. Promet će regulirati djelatnici Policije i redari koje će postaviti organizator. Na određenim dionicama (prije svega u mjestima Paraći, Bračići i Nečven) promet će biti uspostavljen nakon prolaska zadnjih trkača.

Startni paketi

Trkači će svoje startne brojeve i startne pakete moći preuzeti u petak, 1. listopada u Drnišu, u ispostavi Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, od 12:00 do 20:00, ili na sam dan utrke, u subotu, 2. listopada, na startu u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima od 7:30. U paketu se, između ostalog, nalazi i kupon kojeg će trkači moći zamijeniti za ulaznicu za Nacionalni park „Krka“ i iskoristiti jedan dan tijekom vikenda u kojem se održava utrka. Također, za sve trkače i navijače otvorena je i Arheološka zbirka u Eko kampusu „Krka“ koju mogu posjetiti prije početka utrke.

Organizirani prijevoz za trkače

Za sve trkače i ove godine je organiziran prijevoz iz Drniša (s autobusnog kolodvora), Šibenika (s autobusnog kolodvora) i Skradina (s autobusne stanice kod osnovne škole) izravno na start utrke. Autobus iz Drniša polazi u 7:00, a iz Šibenika i Skradina u 6:45. Za sve koji će osobnim automobilima doći na cilj utrke u Burnum, organiziran je prijevoz do starta – dolazak na start utrke osobnim automobilima neće biti moguć. Osobne stvari svih trkača bit će autobusima vraćene sa starta na cilj i tamo će biti čuvane od strane organizatora. Prijevoz autobusima s Burnuma na start u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima je od 8:00 do 9:15; odlazak autobusa sa stvarima prema Burnumu u 9:50, a povratak autobusa s Burnuma od 13:30 do 14:15.

Staza

Staza polumaratona ima službeni međunarodni certifikat AIMS, što znači da će rezultat ostvaren na Krki biti vjerodostojan i važeći svugdje u svijetu. Na stazi će biti pet okrjepnih stanica, s vodom, izotoničnim napitkom i voćem. Glavna okrjepa bit će na cilju u Burnumu, u slavljeničkom ambijentu rimskoga vojnog logora. Najudaljenija točka staze nalazi se u mjestu Oklaj, gdje je okretište odakle se trkači vraćaju prema amfiteatru Burnum.

Staza Fun Run utrke ide izravno do amfiteatra Burnum. Na toj stazi bit će jedna okrjepna stanica, s vodom, pred kraj uspona iz kanjona Krke.

Više informacija dostupno je na službenoj mrežnoj stranici www.krka.run.

25. travanj 2024 09:11