StoryEditorOCM
ŽupanijaVikend na otvorenom u Tisnom

U subotu 2. Tisno trail - u nedjelju humanitarna biciklijada za Željku Štokić

9. lipnja 2017. - 14:55

U subotu u 16 sati održava se 2. trail utrka u Tisnom i otoku Murteru u sklopu šestog kola Dalmatinske trail lige. Na utrku Tisno Trail za sad je prijavljeno 170 natjecatelja iz cijele Hrvatske kažu organizatori ove utrke Udruga Dalmacija Trails i Turistička zajednica Općine Tisno.

Registracije su otvorene od 14 do 15 sati. Startnina iznosi 100 kuna, natjecati se može u dvije kategorije. Ruta 'oko mista' duga je 8,7 kilometara s usponom od 150 metara. Ruta 'oko otoka' duga je 21,5 kilometara s usponom od 350 metara.
Nakon utrke i proglašenja pobjednika organizirana je večera i fešta uz Milu Perkova & Johnny Walker Band na Trgu Rudina u samom središtu mjesta.

U nedjelju, Turistička zajednica Jezera, Općina Tisno, Turistička zajednica Betina, Muzej betinske drvene brodogradnje, BK Faust Vrančić Šibenik, Bicikle Fržop Vodice, Turistička agencija Bisage Jezera i Lučka uprava Šibensko-kninske županije organiziraju drugu po redu biciklijadu „Od vale do vale“ Jezera 2017. koja ove godine ima i humanitarni karakter.
Sredstva prikupljena od kotizacije koja iznosi 20 kuna bit će uplaćena na račun Željke Štokić, mlade žene iz Šibenika kojoj je potrebno radiološko liječenje u Zagrebu.

Start biciklijade je s Trga Jezerana u 11 sati. Vozi se prema poučnoj stazi šetnici Jezera-Tisno zatim dalje prema Turističkom naselju Lovišća, kampu Plitka vala, prolazi se kroz Betinu prema ostacima rimskog naselja Colentum, te povratkom kroz staru betinsku jezgru dolazimo na glavni trg u Betini. Na trgu je predviđen odmor za bicikliste uz osvježenje u organizaciji ljudi iz TZ Betina. Ujedno to je i prilika da se posjeti Muzej betinske drvene brodogradnje.Nakon osvježenja i posjete Muzeju slijedi povratak prema Jezerima. Dužina staze je oko 20 kilometara.


 

27. travanj 2024 04:30