StoryEditorOCM
ŽupanijaGađanje na Zečevu

U srijedu i četvrtak pripazite na topničko streljivo! Doznajte gdje će biti zabranjena plovidba

Piše Šibenski.hr
7. studenog 2017. - 12:37

Na vojnom poligonu „Zečevo“ Rogoznica u srijedu, 8. i četvrtak, 9. studenoga 2017. godine, u vremenu od 8,00 do 16,00 sati Oružane snage RH provest će plansku aktivnost nadzorno tehničkog gađanja (NTG) topničkim streljivom (105 mm i 130 mm), izvijestili su iz Ministarstva obrane.

Riječ je o aktivnosti u cilju utvrđivanja unutarnje i vanjsko balističkih karakteristika perspektivnih vrsta streljiva, tijekom koje je zbog provedbe sigurnosnih mjera potrebno osigurati zone zabrane plovidbe u akvatoriju vojnog poligona „Zečevo“ Rogoznica te zonu zabrane letenja iznad akvatorija, kažu u MORH-u.

Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice OS RH provest će osiguranje zone zabrane plovidbe u akvatoriju vojnog poligona „Zečevo“ Rogoznica (LD (R) - 17  ŽIRJE) u koordinaciji s Pomorskom policijom PU Šibensko-kninska i Lučkom kapetanijom Šibenik, dok će Zapovjedništvo Hrvatske ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane OS RH osigurati zonu zabrane letenja iznad akvatorija, poručili su iz Ministarstva obrane.
 

01. travanj 2023 07:00