StoryEditor
ŽupanijaDobre vijesti

U Šibensko-kninskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom; Jedan pacijent s našeg područja na respiratoru u KBC-u Split

Piše šibenski.hr
26. ožujka 2020. - 11:10
Niksa Stipanicev/Cropix

Dobre vijesti stižu iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. U četvrtak do podneva nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom:

- U četvrtak u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Od ukupno 15 oboljelih, četvero pacijenata se i dalje nalaze na Odjelu infektologije i nisu na respiratoru- kazao je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Međutim, jedna osoba iz Šibensko-kninske županije nalazi se na respiratoru u KBC-u Split, potvrdio je Luka Brčić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

U Stožeru se doznaje kako su mobilizirani članovi HGSS-a stanice Šibenik kao ispomoć za sve aktivnosti vezane uz situaciju izazvanu širenjem koronavirusa na području naše županije.

Iz Stožera podsjećaju kako su naselja Murter i Betina od srijede pod mjerama karantene.

- U Murteru, na parkiralištu ispred crkve postavljen je kontejner za trijažnu ambulantu bolesnika, gdje je upućen još jedan liječnik- kaže Blažević.

Inače, Odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj koji je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske još u ponedjeljak 23. ožujka dovelo se u pitanje nesmetano obavljanje poljoprivredne proizvodnje. Stoga je županijski Stožer odlučio pojasniti situaciju lokalnim poljoprivrednicima:

- Propusnice poljoprivrednicima izdavati će Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnim stožerom Civilne zaštite. Zahtjevi će se zaprimati putem telefona, e-maila ili web forme www.savjetodavna.hr/propusnice. Propusnice će se moći dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnom uredu Ministarstva poljoprivrede. Poljoprivrednici s područja Šibensko-kninske županije za izdavanje propusnica mogu se obratiti na telefon 022/888-097, mobitel 091/4882-860, ili na email adresu marijo.tomic@mps.hr- zaključuju u županijskom Stožeru civilne zaštite.

#KORONAVIRUS#NIKOLA BLAžEVIć#ŠIBENSKO-KNINSKA ZUPANIJA

Izdvojeno