StoryEditorOCM
ŽupanijaOhrabrujuće vijesti

U Šibensko- kninskoj županiji nema novozaraženih od koronavirusa: Epidemiolozi se nadaju kako neće biti eskalacije u Kninu

Piše šibenski.hr
25. lipnja 2020. - 10:12

Na području Šibensko- kninske županije nema novih slučaja zaraze koronavirusom, izvijestili su u četvrtak ujutro iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

No, povećao se broj osoba pod zdravstvenim nadzorom. Prema informacija iz Stožera u samoizolaciji je 36 osoba koje su bile u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom.

Inače, pod posebnom paskom je situacija u Kninu. Podsjetimo, županijski Stožer je u srijedu poslijepodne izvijestio kako je na kninskom području zaražena mlađa muška osoba koja je boravila u BiH i Srbije.

Potvrđeno je kako se radi o kninskom glazbeniku Dejanu Domiću, koji je u Srbiji radio na aranžmanima za svoje pjesme. Međutim, ono što zabrinjava je činjenica da je Domić prošle subote održao koncert u jednom kninskom noćnom klubu pred nekoliko stotina posjetitelja. Simptome bolesti razvio je u ponedjeljak, a zaraza mu je potvrđena u srijedu.

Spekulira se da je na tom koncertu bilo oko 300 ljudi pa se strahuje od širenja zaraze.

Ipak, umirujuće vijesti šalju iz kninskog Stožera civilne zaštite:

- Epidemiolozi vjeruju kako zaražena osoba nije bila inficirana za vrijeme koncerta, pa se stoga nadaju kako nije mogao zaraziti ostale posjetitelje- kazao je Marijo Ćaćić, načelnik Stožera civilne zaštite Knina za Radio Ritam.

26. travanj 2024 09:37