StoryEditor
ŽupanijaOboljele 72 osobe

U Šibensko-kninskoj županiji drugi najgori dan od početka epidemije: Preminula žena (91), porastao i broj pacijenata na Infektologiji

Piše šibenski.hr
17. studenog 2020. - 12:08
Sve je više pacijenata na šibenskoj Infektologijiilustracija/Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 72 su nova slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. Oboljelo je 27 osoba koje imaju prebivalište na području Šibenika, četiri s područja Drniša, 15 s područja Knina, do dvije osobe s područja općina Murter-Kornati, Rogoznica, Bilice i Pirovac te po jedna osoba iz Skradina i Vodica.

Oboljelo je i još 9 korisnika doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku te dva korisnika doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik. Također je pet oboljelih osoba koje borave na području naše županije, a prebivalište im je drugdje.

Na žalost, preminula je ženska osoba starije životne dobi (91) s područja Šibenika, izvijestili su u utorak oko podneva iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Trenutno je 211 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 27 osoba od kojih je jedna osoba na respiratoru. To je čak šest pacijenata više nego jučer.

Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 678 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 219 uzoraka na SARS-CoV-2 virus.

Izdvojeno

24. studeni 2020 23:21