StoryEditorOCM
ŽupanijaVeliki porast

U Šibensko-kninskoj županiji čak 13 slučajeva zaraze koronavirusom; Većina ih je bolest ‘pokupila‘ u vodičkom noćnom klubu

Piše šibenski.hr
14. kolovoza 2020. - 12:00

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije trinaest osoba oboljelo je od zarazne bolesti COVID-19, doznaje se u Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije u petak nešto prije podneva.

Veliki je to porast broja zaraženih u odnosu na četvrtak, kada su evidentirana samo četiri slučaja oboljenja od Covida-19.

Na području Grada Šibenika oboljelo je čak devet osoba. Riječ je o jednoj ženskoj osobi srednje životne dobi, tri mlađe ženske osobe i pet mlađih muških osoba. Nadalje, zaražena je jedna mlađa ženska i dvije mlađe muške osobe s prebivalištem na području Grada Vodica, te muška osoba srednje životne dobi s prebivalištem u Kninu.

Kod većine novooboljelih moguća je izloženost u klubu u Vodicama, kažu u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 139 osoba:, od čega su 136 osoba kontakti oboljelih, a tri osobe su se javile nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječe se dvije osobe.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 45 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 48 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera- apeliraju iz županijskog Stožera civilne zaštite

26. travanj 2024 04:35