StoryEditorOCM
ŽupanijaOpet značajan porast

U Šibensko-kninskoj županiji 60 novooboljelih: Preminuo stariji muškarac iz Primoštena, jedan pacijent prebačen na liječenje u KBC Split

Piše šibenski.hr
15. studenog 2020. - 11:03

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 60 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Od toga je 11 osoba s područja Šibenika, 15 s područja Drniša, 13 s područja Knina, šest s područja Vodica, četiri osobe s područja Skradina, dvije iz Bilica te po jedna osoba s područja Biskupije, Pirovca i Unešića. Oboljelo je i još pet korisnika doma za psihički bolesne odrasle osobe Mihek u Šibeniku te jedan korisnik doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite u nedjelju prijepodne.

Značajan je to porast broja zaraženih u odnosu na protekli dan kada je zabilježeno 27 novih slučajeva oboljeljenja od Covida-19.

- Na žalost, preminula je muška osoba starije životne dobi s područja Primoštena, a jedan pacijent iz šibenske bolnice je premješten na liječenje u KBC Split- kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Trenutno je 179 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Na odjelu infektologije šibenske bolnice liječi se 21 osoba od kojih nitko nije na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

U posljednja 24 sata je uzorkovano na SARS-CoV-2 virus 38 uzoraka.

23. travanj 2024 09:22