StoryEditor
ŽupanijaTroje novoboljelih

U Šibensko- kninskoj županiji 15 zaraženih koronavirusom; Petero pacijenata nalazi se na Odjelu infektologije šibenske bolnice

Piše šibenski.hr
24. ožujka 2020. - 11:45
ilustracija/Niksa Stipanicev/Cropix

Na dan 24. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih troje oboljelih od COVID-19. Od ukupno 15 oboljelih pacijenata petero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske županije, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji, izvijestili su u utorak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Pod zdravstvenim nadzorom je 353 osobe.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je zaprimljeno ukupno 14 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Provjerom po dojavi nije utvrđeno niti jedno kršenja te mjere.

Vezano za Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, koja je na snazi od jučer 23. ožujka 2020. godine napominjemo da propusnice za zaposlenike koji se zbog posla moraju kretati izvan mjesta prebivališta izdaju poslodavci, odnosno odgovorne osobe u pravnoj osobi; za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine; a za građane koji se moraju kretati izvan mjesta prebivališta zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijima osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština potvrde izdaju stožeri Civilne zaštite gradova i općina na području kojeg građani imaju prebivalište. Građani koji se moraju kretati na području jedinice lokalne samouprave na kojoj imaju prebivalište ne trebaju propusnicu.

- Svi moraju poštivati mjere socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima- zaključio je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

 

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 02:20