StoryEditor
ŽupanijaRaste broj oboljelih

U Šibensko- kninskoj županiji 12 zaraženih koronavirusom; Četiri osobe su u bolnici, ostalih osam u samoizolaciji

Piše šibenski.hr
23. ožujka 2020. - 11:29
ilustracija/Niksa Stipanicev/Cropix

Na dan 23. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirano je novih četvero oboljelih od virusa COVID-19, te se za jednog pacijenta čekaju rezultati koji će doći tijekom dana, doznaje se u Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

- Od ukupno 12 oboljelih, četvero pacijenata se nalaze na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji. Pod zdravstvenim nadzorom je ukupno 361 osoba, od toga 76 osoba u kontaktu s osobama kod kojih je potvrđen COVID-19- izvijestio je Nikola Blažević, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Inače, od petka, 20. ožujka 2020. do jutros, 23. ožujka 2020.g. u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj je zaprimljeno ukupno 46 dojava o kršenju mjera samoizolacije, kada je postupajući po dojavama utvrđeno da ukupno 7 osoba krši mjeru samoizolacije.

- Od danas je na snazi odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o obustavi rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti. Ponavljamo, osobe koje posumnjaju da bi mogle imati COVID-19, trebaju se javiti u izdvojene ambulante domova zdravlja za pregled pacijenata pod sumnjom za zaraženost koronavirusom u Šibeniku, Ulica Ivana Meštrovića 11 d (zgrada ambulante „TEF“ nasuprot nogometnog stadiona i ex kuglane Metalac), kontakt telefon 091/2275 11, u Kninu, na adresi Kneza Ivaniša Nelipića 1, kontakt telefon 022/664-041 i u Drnišu, na adresi Josipa Kosora 16, kontakt telefon 022/888-980

I dalje molimo građanstvo da se pridržava svih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, da ostanu sabrani i ne stvaraju paniku. Jedino zajedničkim snagama prebrodit ćemo ovu tešku situaciju- apelira Blažević.

#KORONAVIRUS

Izdvojeno