StoryEditor
ŽupanijaAklamacija

U Rogoznici županijski SDP-ovci podržali predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića i raspustili kninski ogranak stranke

Piše Vedrana Stočić
18. lipnja 2019. - 14:32

Županijska organizacija SDP-a na radnom okupljanju u Rogoznici odlučila je raspustiti sva tijela kninskog Gradskog odbora SDP-a, a za povjerenika te stranke u Kninu imenovan je Ivan Bašić. Svojevrsnom aklamacijom podržali su i pozdravili  predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića.

- Milanović je bio naš izbor i zadovoljni smo odlukom Predsjedništva strane. Na žalost u kinskoj organizaciji SDP-a potrebni su drastični rezovi, na radikalan potez morali smo se odlučiti zbog izrazite neaktivnosti predsjednika kninskog ogranka Mirka Antunovića koji se ne sudjeluju ni u u radu Županijske organizacije SDP-a iako uredno dobiva pozive.-rekao je predsjednik županijskog SDP-a Joško Šupe.

Inače okupljanje županijskih čelnika SDP-a u Rogoznici je snažna podrška predsjedniku rogozničkog ogranka Čedi Živkoviću koji već desteljećima, kazano je na skupu, hrabro brani boje SDP-a i interese građana Općine Rogoznica.

I na ovom skupu Čedo Živković zatražio je od županisjkih vijećnika da se založe za veću zaštitu i brigu za jedinstveni hidrogeomorfološki fenomen slano jezero Zmajevo oko.

-Premda je Uredbom o proglašenju ekološke mreže rogozničko slano jezero Zmajevo oko još 2010.godine postalo dio zaštićene prirodne baštine o kojem skrbi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Šibensko-kninske županije, ono je i dalje silno ugroženo zbog velike koncentracije turističkih građevina u njegovoj blizni. Tražimo veći nadzor i bolju zaštitu, baš kao što od lučkih vlasti tražimo zaštiti obalnog pojasa i uvođenje reda u koncesijska odobrenja.-rekao je Čedo Živković predsjednik rogozničkog SDP-a.

Na kraju radnog sastanka esdepeovcima se pridružio i nezavisni vijećnik Boris Abaza koji u rogozničko Općinsko vijeća ušao preko liste  SDP-a. Zahvalio je rogozničkom predsjedniku te stranke što mu je omogućio da se bori za jednaka prava svih građana općine, posebice onih najugroženijih. Istaknu je tako da se benevolentim ili pak zločestijim postupcima općinske hedezove vlasti bitno ugrožavaju prava invalida, male djece, majki s kolicima jer na pješačke javne površine protuprano postavljau štekati ugostiteljskih objekata i kiosci.

 

 

# KNIN# SDP#ZORAN MILANOVIĆ# IVAN BAŠIĆ

Izdvojeno

09. srpanj 2020 02:33