StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniš

U pogon pušten uređaj za pročišćavanje otpadnih voda; Ministar Ćorić: Ovo je zaštita najsjajnijih bisera u nizu hrvatskih prirodnih ljepota, rijeka Krke i Čikole

Piše Šibenski.hr
5. lipnja 2018. - 16:43

Svečanim prerezivanjem vrpce danas je u Drnišu u pogon pušten uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, čime je ujedno završen i IPA pojekt „Unaprjeđenje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš“.

Vrpcu je prerezao izaslanik Predsjednika Vlade ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić uz asistenciju generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, župana Gorana Pauka i gradonačelnika Drniša Josipa Begonje.

„Želim čestitati svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog velikog i važnog projekta čija realizacija uvelike doprinosi zaštiti jednog od najsjajnijih bisera u nizu hrvatskih prirodnih ljepota, rijeke Krke kao i rijeke Čikole.“, kazao je ministar Tomislav Ćorić prilikom današnje svečanosti .



Svečanosti otvorenja prisustvovali su i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, predsjednik Županijske skupštine Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, zamjenica župana Darija Puljić i direktor tvrtke Rad d.o.o. Drniš za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju Davor Jakelić. Uređaj je pri puštanju u pogon blagoslovio fra Damir Čikara.

„Zaista nema boljeg načina za obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša nego upravo na ovaj način, puštanjem u pogon pročistača otpadnih voda za Grad Drniš čime ćemo bitno smanjiti pritisak na okoliš na ovom području. Vodni resurs osnova je održavanja života, a posebno kad govorimo o vodoopskrbi. Važnost realizacije ovog projekta nije samo za Grad Drniš već i za cijelu županiju i šire. Ovaj opsežan i zahtjevan projekt nije bilo moguće provesti bez tijesne suradnje Ministarstva, Hrvatskih voda, Grda Drniša, Rada d.o.o. stoga čestitam svima skupa na izvrsno odrađenom poslu.“, kazao je župan Goran Pauk.
 

24. travanj 2024 22:34