StoryEditorOCM
ŽupanijaRogoznica

U petak primopredaja vlasti: Stranačke boje nisu se promijenile. HDZ je dobio novog načelnika, a bivša šefica ostaje u politici

Piše Vedrana Stočić
3. lipnja 2021. - 12:29

U Rogoznici je u petak primopredaja vlasti. Stranačke boje nisu se promijenile, HDZ je dobio novog načelnika i većinu u Vijeću, a dugogodišnja načelnica Sandra Jakelić vlast će predati stranačkom kolegi Mariju Mladiniću.

Bivša načelnica i dalje ostaje u lokalnoj politici, nosila je listu HDZ-a, a  u novom sazivu obnašati će funkciju predsjednice Općinskog vijeća. Konstituirajuća sjednica rogozničkog općinskog parlamenta zakazana je idući tjedan, 9. lipnja. Novim Zakonom o lokalnoj samoupravi smanjen je broj vijećnika s 11 na 9, pa će u novom sazivu u Vijeću sjediti  pet hadezeovaca i po jedan  vijećnik SDP-a, NL „Naše misto“, NL Joško Živković i Domovinskog pokreta, Mosta i NL Loza.

- Još jednom zahvaljujem biračima na povjerenju,  sva obećanja dana u predizbornoj kampanji ću nastojati što brže ispuniti.  Čeka nas puno posla- rekao je novi rogoznički načelnik Marijo Mladinić.

Novi načelnik dolazi s mjesta direktora Turističkog ureda rogozničke Turističke zajednice. Na toj dužnosti proveo je devet uspješnih godina, sada ga čeka raspisivanje natječaja za tu izvršnu funkciju u TZ, a kao načelnik prema zakonu od bivše načelnice preuzima predsjedanje tom turističkom institucijom.

- Novog direktora moramo izabrati brzo, čeka nas puno posla. Očekujemo uspješnu sezonu, znatno bolju od prošlogodišnje koja je unatoč covid krizi za nas ipak bila dobra. Prošle godine ostvareno je 499.915 noćenja što 66,50 posto u odnosu na rekordnu 2019.godinu- rekao je novi rogoznički načelnik Marijo Mladinić.

24. travanj 2024 01:07