StoryEditorOCM
ŽupanijaDrniški razvojni planovi

U Pakovu Selu centar ruralnog turizma; u Drnišu sustav javnih bicikla s dva terminala i 12 e-bicikla

6. veljače 2018. - 13:35

Daljnjom izgradnjom turističke infrastrukture grad Drniš nastavlja razvijati agroturizam na svom području, i to novcem Europske unije.

– S 330 tisuća nepovratnih eura uredit će se i označiti oko 30 kilometara biciklističkih staza na području Pakova Sela i Pokrovnika, uvest će se sustav javnih bicikla s dva terminala i 12 e-bicikla na području grada Drniša. Također će se urediti i opremiti centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu. Bit će to mjesto na kojemu će se organizirati specijalizirane edukacije, radionice, okrugli stolovi i tribine za sve one koji se žele baviti bilo kojim oblikom ruralnog turizma – najavljuje drniški gradonačelnik Josip Begonja.

Posebno ističe da su sve te aktivnosti objedinjene u projektu "Adriatic Canyoning", koji se financira iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Europa, najkraće, participira u projektu s čak 85 posto vrijednosti investicije. Preostali iznos Gradu Drnišu pokriva Ministarstvo regionalnog razvoja iz Fonda za sufinanciranje europskih projekata.

Inače, Drniš je bio domaćin prvog sastanka radne skupine projekta punog naziva "Adriatic Canyoning – Adriatic Canyons AdventureTours". Uz gradonačelnika Begonju, skupu su bili nazočni članovi projektnog tima, kao i stručnjaci koje su odabrale partnerske organizacije grada Širokog Brijega, općine Grude (BiH), grada Obrovca, Agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova (Hrvatska) i Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog (Crna Gora) te, naravno, grada Drniša.

Tom prigodom predstavljen je projekt, ali i dosadašnje uspješne aktivnosti na izradi zajedničkog modela upravljanja i zajedničkog korištenja prirodnih resursa.

19. travanj 2024 22:53