StoryEditorOCM
ŽupanijaPojačana kontrola

U noći sa subote na nedjelju sve raspoložive policijske snage bit će budne: Na udaru će biti mladi, pijani i drogirani vozači

Piše šibenski.hr
24. svibnja 2019. - 19:34

U noći s 25. na 26. svibnja (subota/nedjelja) između 23 i 5 sati na našem području će se provoditi ciljana preventivno represivna akcija usmjerena na suzbijanju prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača, doznaje se u Policijskoj upravi Šibensko- kninskoj.

Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga, kažu u policiji.

- Na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i naši statistički pokazatelji prema kojima se bilježi znatan porast broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola, tako da je u protekla četiri mjeseca na našem području zabilježeno 25 ovih prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno 10 takvih prometnih nesreća. Negativan trend bilježimo i u odnosu na broj prometnih nesreća koje su izazvali mladi vozači, kojih je u promatranom razdoblju zabilježeno 24 u odnosu na 11 prometnih nesreća prošle godine u istom vremenu.

Bitno je napomenuti da bilježimo i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju kojih je u prva četiri mjeseca utvrđeno ukupno 384, što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji u alkoholiziranom stanju upravljaju vozilima- izjavila je Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije.

28. studeni 2022 01:03