StoryEditorOCM
Županijaudruga argonauta

U Murteru i Vodicama: upišite djecu na kreativne radionice o zaštiti okoliša i održivom razvoju

Piše Šibenski.hr
3. kolovoza 2021. - 15:39

Udruga Argonauta je i ove godine nastavila nuditi svoj edukacijski program našim najmlađima, djeci od 5 do 8 godina starosti.

U skladu sa svojom misijom, ova udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja godinama na kreativan i neformalan način djeci prenosi znanje i vrijednosti kako bi izrasli u ljude koji poštuju svoj okoliš, brinu se za njega i svojim ponašanjem utječu na svoju okolinu da čine isto. Od ovog ljeta, osim u Murteru srijedom, u uvali Čigrađa u Caffe baru Lantani, Argonauta nudi svoj edukacijski program i u Vodicama i to dvaput tjedno tijekom srpnja i kolovoza, ponedjeljkom i četvrtkom u 18 sati.

Teme kojima se na ovim radionicama Argonauti zajedno s djecom bave su zaista raznolike; bioraznolikost Jadrana, problemi zagađenja mora, važnost pčela u našem eko sustavu, teme recikliranja i produljenja životnog vijeka predmeta koje bi inače vrlo olako bacili, ruža vjetrova, problem plastike u morima...

Srž svake radionice je kreativni dio u kojem se od recikliranih materijala izrađuje ono o čemu se taj dan razgovaralo. Tim kreativnim dijelom djeca uče kako prenamijeniti predmete koji su već spremni za otpad, a u isto vrijeme razvijaju svoju motoriku i uživaju u aktivnostima bez gledanja u ekrane koji su postali „sveprisutno smetalo“ dječjoj igri, radoznalosti i mašti.

Eko srijede koje se nude u Murteru ove su godine sufinancirane kroz projekt DC Jedro financiranog iz Europskog socijalnog fonda i bespovratnih sredstava osiguranih iz Državnog proračuna Republike Hrvatske ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna i za sve sudionike je besplatan.

Radionice u Vodicama realiziraju se pak u okviru društvenog poduzetništva udruge Argonauta pa im je cijena 30,00kn po polazniku. Ljeto nam još uvijek traje, cijeli je mjesec kreativnih radionica pred nama i zato dovedite svoje mališane na kreativne, zabavne i maštovite eko radionice u Murter i/ili Vodice!Informacije o rasporedu i temama radionica možete pratiti na web stranici i društvenim mrežama udruge Argonauta.

image
Radionice za djecu Udruge Argonauta
23. travanj 2024 19:41