StoryEditorOCM
Županijapune ruke posla

U jednom danu šibenski HGSS-ovci odradili dvije zahtjevne akcije: spašene dementna osoba i mlađa žena

Piše K. G.
12. kolovoza 2024. - 13:47

Šibenski HGSS-ovci u subotu su imali pune ruke posla. U samo jednom danu, uspješno su odradili dvije akcije u kojima su pronađene i spašene dvije žene

Najprije su u subotu nešto prije 14,30 sati dobili poziv od strane policijskog Operativno komunikacijskog centra da je iz doma za stare i nemoćne u Oklaju nestala dementna starija ženska osoba.

- U najkraćem roku na teren je izašlo sedam spašavatelja HGSS stanice Šibenik te zajedno s policijskim službenicima i mještanima organiziralo potragu.

Uskoro nešto prije 16,30 sati osoba je locirana od strane rodbine te spašavatelji dolaze do nje. Kako je bila dehidrirana spašavatelji je zbrinjavaju te je prebacuju do doma gdje je predaju timu Hitne medicinske pomoći na daljnju obradu. Time je ova akcija bila završena- kazali su u šibenskom HGSS-u.

Samo nekoliko sati kasnije. toćnije u 19,15 sati opet su HGSS-ovci od OKC-a dobili dojavu da je na području Srime nestala mlađa ženska osoba:

- U sumrak je na teren izašlo 11 spašavatelja te su se rasporedili po terenu pretražujući makadamske staze i putove. U 23,45 potraga daje rezultate te je osoba pronađena u šumi u blizini naselja na Srimi. Osoba je zbrinuta, a spašavatelji su otišli kućama na zaslužen odmor- poručili su šibenski HGSS-ovci.

20. rujan 2024 19:20