StoryEditorOCM
ŽupanijaMukama nije kraj

U Dalmatinskoj zagori dio kućanstava još bez vode

Piše K. G.
18. siječnja 2017. - 16:04

U većem dijelu Šibensko-kninske županije uspostavljena je normalna vodoopskrba osim u pojedinim dijelovima Dalmatinske zagore u kojima neka kućanstva zbog zamrznutih cijevi još uvijek nemaju vodu, priopćili su iz šibenskog Vodovoda.

Samo na širem području grada Šibenika do danas je zbog puknuća promijenjeno 200 vodomjera.
Na području od Žaborića do Ražnja radnici su pregledali 90 posto terena, promijenili četrdesetak vodomjera, a pretpostavlja se da će ih, nakon prijave potrošača koji ne borave na tom području, biti još dvjestotinjak.

Na području Vodica, Srime, Tribunja i Murtera promijenjeno je oko 70 vodomjera uslijed puknuća, a procjenjuju da će ih biti još oko 200. Na području Jadrije , Zlarina, Prvića i Zatona promijenjeno je tridesetak vodomjera.

Na području Stankovaca radnici Vodovoda su imali desetak intervencija, u Kistanjama i Đevrskama promijenili su pedesetak vodomjera i očekuju još dvadesetak intervencija, dok je na području Promine promijenjeno 90, a sigurno će biti preko 200 intervencija.

Najteže je stanje u Dalmatinskoj zagori gdje je uslijed niskih temperatura došlo do puknuća velikog broja vodomjera. Radnici Vodovoda dosad su promijenili tristotinjak vodomjera i očekuju još znatan broj nakon porasta temperature. 
Poneka kućanstva još uvijek nemaju vode, a znatan je i broj onih koji ne žive na tom području, pa im je voda u šahtu samo zatvorena i u sustavu zaleđena.

03. svibanj 2024 15:03