StoryEditorOCM
ŽupanijaKOMEMORATIVNI SKUP U BULIĆU

U četvrtak obilježavanje 26. godišnjice smrti Željka Čubrića, prvog poginulog branitelja u Domovinskom ratu sa šibenskog područja

Piše Ante Talijaš
29. kolovoza 2017. - 16:02

Komemorativnim skupom u četvrtak s počekom u 18 sati na mjestu pogibije u mjestu Bulić, u općini Lišane Ostrovačke, bit će obilježena 26. godišnjica stradavanja hrvatskog branitelja Željka Čubrića iz Pirovca.

Željko Čubrić bio je pripadnik 1 A bataljuna 113. brigade ZNG-a i prvi je poginuli hrvatski branitelj u Domovinskom ratu sa šibenskog područja. Svoj život na oltar Željko je položio na oltar Domovine 31. kolovoza 1991, a iza sebe ostavio je suprugu i dvogodišnjeg sinčića.

Na mjestu njegove pogibije podno spomen ploče članovi njegove obitelji, suborci iz 1 A bataljuna i drugi veterani 113. brigade, kao čelnici općina Pirovac i Lišane Ostrovačke zapalit će svijeće i položiti vijence, a prigodno bogoslužje održat će mjesni župnik fra Luka Banić.

Obilježavanje obljetnice pomogli su Veterani 113. brigade, UDVDR Šibenik, Udruga OMB 113. brigade Cobre, Općina Pirovac. Grad Vodice i Općina Lišane Ostrovačke

26. lipanj 2024 15:12