StoryEditorOCM
Županijarješavanje ‘crne točke‘

Tvrtka ‘Sarađen‘ izvodit će radove na rekonstrukciji jednog od najopasnijih raskrižja u županiji

Piše Šibenski.hr
24. siječnja 2023. - 11:29

Na stranicama Elektronskog oglasnika javne nabave objavljena je odluka o izvođaču koji bi trebao rekonstruirati državnu cestu D8 u Vodicama, duljine 920 metara.

Između dva ponuditelja, tvrtki Sarađen i Strabag, izabrana je tvrtka Sarađen koja je od glavnog konkurenta bila jeftinija za 1,45 milijuna kuna s uključenim PDV-om.

Do potpisivanja ugovora s naručiteljem Hrvatske ceste ostaje još rok mirovanja i žalbeni rok pa je za nadati se da će barem crna prometna točka rotor kod benzinske pumpe biti riješen do početka turističke sezone.

Podsjetimo, pored kolnika, nogostupa, javne rasvjete, telekomunikacijske optike, projekt obuhvaća izgradnju fekalne kanalizacije i vodovodne mreže. Planirana je izgradnja 1.050 metara fekalne kanalizacije, od toga 850 metara fekalnog kolektora i 240 metara tlačnog cjevovoda te vodoopskrbne mreže u dužini od 230 metara.

Naime, prošle godine u svibnju potpisani su ugovori o sufinanciranju gradnje između Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik i Hrvatskih voda: Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina vodoopskrbe na području Grada Vodice i Ugovor o sufinanciranju građenja vodnih građevina odvodnje na području Aglomeracije Vodice.

Na kraju spomenimo kako Grad Vodice s 5 milijuna kuna financira odvodnju i vodoopskrbu kao i DTK za širokopojasni internet te rasvjetu između čvorova, a jedan manji dio cca jedan milijun kuna financiraju Hrvatske vode.

25. travanj 2024 12:11