StoryEditorOCM
Županijado konca travnja

Turstička zajednica poziva kreativce: otvoren natječaj za suvenir grada Vodica, evo kako se prijaviti

Piše Katarina Rudan
15. travnja 2021. - 16:22

Turistička zajednica grada Vodica objavila je na svojim internet stranicama javni poziv za prijavu rješenja suvenira grada Vodica. Cilj poziva je potaknuti inicijative za osmišljavanje lokalnih suvenira i proizvoda te njihove promocije. Pravo sudjelovanja imaju sve pravne i fizičke osobe - obrti, OPG-i, kućna radinost, slobodni umjetnici i ostali - koji su registrirani, odnosno s prebivalištem na području Republike Hrvatske.

- Suvenir bi trebao predstavljati odraz umjetničkog, kulturnog i povijesnog naslijeđa grada Vodica, prezentirati njegovu materijalnu i nematerijalnu baštinu. Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko – obrtnički proizvodi, gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti, grafički materijali i multimedija. Autor snosi odgovornost za prijavljeni prijedlog rješenja suvenira, odnosno originalnost suvenira. Pravovremeno prispjela rješenja ocjenjivati će povjerenstvo imenovano od strane TZ grada Vodica.

Rok 30. travnja

Kriteriji pri ocjenjivanju prijedloga suvenira su: originalnost, kvaliteta izrade, prezentacija (ambalaža, poštivanje ekoloških načela i slično), prepoznatljivost, ekonomska pristupačnost, uporabljivost. Povjerenstvo će na osnovi prijavljenih rješenja donijeti odluku o odabiru suvenira koji će time steći pravo na oznaku Suvenir iz Vodica, Vodice gift, koju dodjeljuje TZ grada Vodica. Suveniri odabrani na prethodnim natječajima, ako imaju kontinuiranu produkciju i prisutnost na tržištu, ne moraju ponovo biti predlagani, već će imati pravo korištenja oznake. Svi izabrani suveniri biti će predstavljeni na web stranicama TZ grada Vodica, na kojima će uz fotografije biti dostupne i osnovne informacije o svakom pojedinom suveniru: naziv, podaci o autoru/proizvođaču te kontakti. TZ grada Vodica zadržava pravo da izabrane suvenire koristi u promidžbenim aktivnostima. Ukoliko povjerenstvo ocijeni da niti jedan rad ne udovoljava kriterijima natječaja, TZ grada Vodica zadržava pravo ne izabrati niti jedno rješenje.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

TZ grada Vodica zadržava pravo za eventualnim izmjenama uvjeta ovog natječaja o čemu je dužna pravovremeno obavijestiti javnost na način kako je objavljen javni poziv. Dodatne informacije mogu se tražiti putem e-maila: info@vodice.hr ili na broj tel.: 022/443-888. Prijedlozi rješenja suvenira potrebno je dostaviti uz prijavnicu do zaključno 30. travnja 2021. na adresu: Turistička zajednica grada Vodica, Obala V. Nazora bb, 22211 Vodice. TZ grada Vodica ne odgovara za radove koji nisu primjereno osigurani prilikom slanja – navodi se u javnom pozivu.

19. travanj 2024 04:28