StoryEditorOCM
ŽupanijaSajam u Budimpešti

Turistička ponuda Šibensko-kninske županije na najljepšoj tržnici Europe

Piše Šibenski.hr
24. svibnja 2017. - 15:40

Veselo je ovih dana na najljepšoj tržnici Europe „Nagy Vásásrcsarnok“ u Budimpešti. Tamo su jučer ministar turizma Gari Cappelli i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, svečano otvorili manifestaciju „Hrvatska tržnica“, koja će trajati do 25. svibnja. U okviru trodnevnog događanja potencijalnim mađarskim turistima predstavlja se i turistička ponuda Šibensko-kninske županije s karakterističnim proizvodima i bogatim kulturnim programom.



„Mađarska je za Šibensko-kninsku županiju iznimno važno tržište s kojeg bilježimo kontinuiran i znatan turistički rast. Za usporedbu u prva četiri mjeseca ove godine Mađari su u našoj županiji ostvarili 4.639 noćenja u odnosu na 1.378 u istom razdoblju prošle godine. Također 2016. smo na tom tržištu imali rast veći od 16 posto. Neupitna ponuda i atrakcije dvaju Nacionalnih parkova Krke i Kornata, kao i šibenske Katedrale Sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a, kulturni turizam, eno-gastro, ruralni turizam, aktivni turizam… mnogo je razloga za dolazak, no Mađarima je još uvijek primarni motiv odmor i relaksacija, te obožavaju naše more“, kaže Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije impresionirana ljepotom i raznolikošću tržnice u glavnom gradu Mađarske.

Manifestaciju „Hrvatska tržnica“ pokrenuli su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica u Mađarskoj i Hrvatska gospodarska komora s ciljem promocije hrvatskih proizvoda i Hrvatske kao turističke destinacije.

26. travanj 2024 13:16