StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupanijski stožer

Treći dan za redom nema oboljelih od koronavirusa, dvije osobe ozdravile od COVIDA- 19; Od ponedjeljka bez propusnica kroz županiju

Piše Krešimir Gulin
20. travnja 2020. - 10:25

U Šibensko- kninskoj županiji već treći dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Nakon što tijekom vikenda nije registriran niti jedan slučaj zaraze, s dobrim vijestima je počeo i radni tjedan:

- Na području naše županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 81- izvijestili su u ponedjeljak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

Značajnijih promjena nema ni što se tiče stanja u šibenskoj i splitskoj bolnici:

- Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 10 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Dva pacijenta su i dalje na respiratoru u KBC Split- kazao je Goran Pauk, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite čime je samo potvrdio stanje s hospitaliziranim osobama koje je bilo i tijekom vikenda.

Međutim, u ponedjeljak su evidentirane još dvije osobe koje su preboljele COVID- 19, tako da od počeka epidemije imamo 20 ozdravljenih osoba na području šibensko-kninske županije.

Kako su istaknuli u županijskom Stožeru civilne zaštite, pod mjerama zdravstvenog nadzora je 426 osoba, od čega je 279 osoba kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji je ukupno 357 osoba.

Inače, tijekom nedjelje i ponedjeljka prijepodne, u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj nije bilo dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije podsjećaju kako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Šibensko-kninske županije.

- Ubuduće će tako, stanovnici naše županije slobodno moći putovati iz grada u grad, općine u općinu ili u bilo koje mjesto u Šibensko-kninskoj županiji. E-Propusnice će biti potrebne samo za odlazak na područje druge županije. Što se tiče otoka, i dalje je na snazi Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu- pojasnio je župan Pauk.

Unatoč dobrim vijestima, šibensko- kninski župan poziva na oprez:

- Treći dan za redom smo bez novooboljelih, od danas unutar županije možemo se kretati bez e-propusnica, ali to ne znači da se možemo opustiti što se tiče epidemioloških preporuka. I dalje apeliramo, poštujte preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, izbjegavate nepotrebna putovanja i kontakte jer o nama samima ovisi koliko će ovakvo stanje trajati- zaključio je Pauk.

20. travanj 2024 02:43