StoryEditorOCM
ŽupanijaUskoro javni poziv

Traže se kandidati za Savjet mladih grada Drniša

Piše Katarina Rudan
28. veljače 2017. - 13:33

Gradsko vijeće Grada Drniša je na svojoj zadnjoj sjednici donijelo odluku o objavljenju poziva za predlaganje kandidata za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Drniša. U Savjet se biraju mladi koji u trenutku podnošenja kandidature imaju od petnaest do trideset godina života, imaju prebivalište ili boravište na području Grada Drniša. Savjet može imati sedam članova, a novoizabranim članovima mandat će trajati tri godine.

Gradski savjet mladih je savjetodavno tijelo koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih u cilju njihovog sudjelovanja i odlučivanja o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih grada Drniša. Predlagatelj je dužan uzeti u obzir kandidate koji svojim dosadašnjim radom uživaju ugled u društvu te se ističu moralnim, radnim i civilizacijskim vrijednostima.
Predlagatelj je dužan svoj prijedlog obrazložiti i u pisanom obliku ga dostaviti Komisiji za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Drniša, u roku od 20 dana od dana objave Javnog poziva.

Više informacija i potrebne obrasce zainteresirani mogu pronaći na službenoj Internet stranici Grada Drniša.



 

18. travanj 2024 03:08