StoryEditorOCM
Županijaneizdrživo

Toliko priželjkivani odmor pretvorio se u horor: ‘Zbog buke sam morao otići, a ne znam hoću li se ikad vratiti‘

Piše K. G.
17. lipnja 2024. - 20:12

Sezona se tek zahuktava, a zatrpani smo slučajevima divljanja gostiju, nepriličnog ponašanja, problemima s bukom... Neugodno iskustvo iz Pirovca, jednog od lijepih turističkih mjesta u Šibensko-kninskoj županiji s nama je podijelio naš ćitatelj Damir Kovač:

- Moja supruga koja je rodom iz Pirovca i ja smo planirali provesti desetak dana u kući njenih roditelja u Pirovcu. Na žalost, toliko čekani i priželjkivani odmor morao sam prekinuti zbog opetovanih svakodnevnih nemilih događaja.

U restoranu (podaci poznati redakciji) koji se nalazi u centru Pirovca, na trgu Domovinskog rata, svaku večer odvijaju se techno orgije, s neizdrživom bukom, jedan mještanin je mjerio buku, buka je 124 decibela. U centru sela, čovjek od nesnosnog lupetanja bubnjeva i ritam mašina ne čuje ne sam sebe, nego ne može ni misliti.

Mještani su pokušavali intervenirati i kod načelnika, donačelnika, komunalni redar ne misli djelovati. Policiju u Vodicama kad se nazove, kažu: ‘Poslati ćemo nekoga...‘  I nikom ništa. Ulica je puna pijanih i drogiranih ljudi.  Policija nije napravila ništa!

Pokušali smo se maknuti od te buke, a buka se čuje i do benzinske stanice Pina koja je dobra tri kilometra udaljena. I nitko ne može ništa.

Pa to je prestrašno.

Uopće nije jasno tko je uopće dao dozvolu za to, a očito da netko jest. kako se može dati bilo kome dozvolu da se  u sred mirnog mjesta odvijaju takve orgije? U mjestu žive ljudi, koji plaćaju porez, sve moguće doprinose, a nemaju nikakvu zaštitu. Zastrašujuća je nebriga i totalni nemar policije. 

Inspekcijske službe ne reagiraju na očigledno zagađivanje bukom. Zašto?

Ja sam iz Pirovca otišao, ne znam kada ću se i da li uopće više vraćati, jer ovo što se tamo događa, uz očitu blagonaklonost vlasti, neljudski je. Supruga je ostala, jer neće je kaže istjerati nečija samovolja i bahatluk, te nemar države. 

Mještani su ogorčeni. Nemaju više nikakvu nadu. Trebaju li se oni organizirati, kad vlasti ne misle reagirati? Mislim da hoće- zaključio je naš čitatelj.

17. lipanj 2024 21:48