StoryEditorOCM
ŽupanijaJavna ustanova „Nacionalni park Krka“

Svjetski dan zaštite životinja obilježava nizom edukativnih radionica za djecu diljem županije

Piše šibenski.hr
4. listopada 2019. - 18:58

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ ovogodišnji Svjetski dan zaštite životinja obilježava nizom edukativnih radionica za djecu diljem županije. Kroz igru s djecom na zabavan i kreativan način razvijamo empatiju prema ugroženim životinjama i svijest o potrebi njihove zaštite.

U dječjem vrtiću „Smilje“ u PO „Mali Mihovil“ i PO „Šibenski tići“ održane su edukativne radionice Nosi mi se zeleno i Čudesni svijet vretenaca, radionice posvećene žabama i vretencima kao ugroženim vrstama vodenih staništa. Danas, u sklopu Kreativnih dana Fausta Vrančića održat će se radionica recikliranja 3R u Prvić Luci za djecu otoka, štićenike Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“, djecu OŠ Brodarica i djecu otoka Zlarina.

Kako bi svoju bogatu Facebook zajednicu motivirala na dodatnu brigu oko životinja JU „NP Krka“ organizirala je i prigodni nagradni natječaj. Organizirana su tri tematska kruga natjecanja: od 24. do 29. rujna na temu ptica, od 30. rujna do 6. listopada na temu kukaca i od 7. do 13. listopada na temu sisavaca. Sudjelovati mogu svi korisnici društvene mreže koji će u komentarima objave nagradnog natječaja na službenoj Facebook stranici Nacionalnog parka „Krka“ objaviti autorsku originalnu fotografiju na zadanu temu. Više o mogućnostima i uvjetima natječaja pronađite na https://www.facebook.com/npkrka/

Svjetski dan životinja međunarodni je dan posvećen pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnosu čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se istaknuo nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Prema podacima svjetskih organizacija svaki dan izumre između 50 i 150 vrsta a glavni uzrok ugroženosti životinjskih vrsta je čovjek. Za obilježavanje Svjetskog dana životinja odabran je 4. listopada, dan sv. Franje Asiškoga, zaštitnika životinja.

 

19. travanj 2024 21:29