StoryEditorOCM
ŽupanijaIzvanredni izbori

Svi na jednom mjestu: uskoro se bira novi načelnik Rogoznice, evo tko su kandidati za vruću fotelju

Piše Vedrana Stočić
28. siječnja 2022. - 14:33

Općinsko izborno povjerenstvo objavilo je zbirnu listu pravovaljanih kandidatura  za načelnika Općine Rogoznica.

Ima ih šest i to ovim redom: Ivana Lovrić Most DP, Marko Vidović kandidat grupe birača, Anita Živković HDZ, Duje Živković SDP, Joško Živković kandidat grupe birača i Ljubo Županović Lebo kandidat grupe birača. Izvanredni izbori na načelnika održati u nedjelju, 13. veljače 2022. godine.

Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je načelnik Marijo Mladinić HDZ na općinskoj facebook stranice  objavio svoju neopozivu ostavku. U poruci stanovnicima Općine Rogoznica napisao je:-Dragi mještani općine Rogoznica, obavještavam Vas da nažalost dajem ostavku na mjesto općinskog načelnika Općine Rogoznica. Razlozi za donošenje takve odluke su osobne prirode.-

Nakon dramatičnog odlaska mladog načelnika, samo šest mjeseci obnašanja dužnosti, bilo je bojazani da neće biti baš velikog  interesa za tu vruću fotelje.  Prevarili su se svi koji su tako mislili, nikad više kandidata, čak rekordnih-šest!

Još jedna zanimljivost ovih izbora je da su svi kandidati nestranački, pa čak oni iza kojih su stale velike stranke HDZ i SDP, ali nestranačka je kandidatkinja iza koje stoji Most i DP.

Iako se radi o tek o jednoj općini, ni maloj ni velikoj, možda bi politički analitičari mogli iščitati trend i odgovoriti na pitanja: zašto kandidati bježe od stranačke pripadnosti ili još bolje koliko su nam jake stranke na terenu i koliko su dobro radili u proteklom vremenu.

20. travanj 2024 14:16