StoryEditorOCM
ŽupanijaOpćina Promina

Svečano sve do nedjelje: Tjedan pun kulturnih i zabavnih događanja, neće faliti ni zaboravljenih igara

Piše šibenski.hr
19. srpnja 2021. - 11:24

Mađioničarskom predstavom Luke Vidovića Magic show za cijelu obitelj započeo je tjedan obilježavanja Dana Općine Promina i spomendana poginulim braniteljima 23. srpnja i bit će ispunjen svakodnevnim kulturnim, zabavnim i protokolarnim događajima do nedjelje, 25. srpnja.

Program se nastavlja sutra u 10 sati, presjecanjem vrpce Kulturnog centra u Mratovu. Nakon otvaranja izložbe "Srednjovekovne utvrde na rijeci Krki u svjetlu arheoloških istraživanja" bit će predstavljena knjiga dr.sc. Drage Marguša "Biljni i životinjski svijet prominskog kraja", a u glazbenom dijelu nastupaju Antonia Tomić i Anita Goreta. U srijedu navečer, s početkom u 20 sati, Kazalište Ritam igre izvest će predstavu Roko i Cicibela, a u četvrtak je zakazana svečana sjednica Općinskog vijeća.

U petak, na Dan Općine sve će aktivnosti biti komemorativne, u počast poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja pored crkve sv. Martina bit će upriličeno prvo u Mratovu, u 8,45 sati, potom i u općinskom središtu Oklaju, kod crkve sv. Mihovila, gdje će se odražati i misno slavlje.

Nakon mise, od crkve sv. Mihovila sudionici komemoracije u mimohodu će poći do spomen-sobe prominskim žrtvama Domovinskog rata, potom će se moliti odrješenje za njihove duše i položiti vijenci kod središnjeg križa u Oklaju a polsatni komemorativni program u oklajskom domu kulture zakazan je u 11,30 sati.

Pod motom "Na zaboravimo stare igre" u petak poslijepodne u Oklaju će odzvanjati od dječjeg smijeha i radosti. Odigrat će se Žagrarije, veselo natjecanje u igrama svačijeg djetinjstva: graničarima, preskakanju laštika, povlačenju užeta, skakanju u vrećama, kasnije s malo plesa na disco večeri. Poruka organizatora prominskoj djeci je neka svakako povedu roditelje, a najveseliji dio svečanog tjedna Općine Promina najmlađima je posvećen pretposljednji i zadnji dan ovogodišnje proslave.

U subotu poslijepodne djeca će, zajedno s odraslim volonterima oslikati mural za uspomenu na "Žagru 2021."; navečer je na programu projekcija animiranog filma "Kralj lavova", a u nedjelju, s početkom u 15 sati predviđeno je veliko finale u smijehu i veselju: vodena fešta, iza čega se krije gađanje vodenim balonima do mile volje

03. svibanj 2024 11:03