StoryEditorOCM
ŽupanijaHDZ i dalje na vlasti

‘Sve neugodno iz kampanje neka ostane iza nas‘: konstituirano rogozničko Općinsko vijeće, prisegnuo i novi načelnik Marijo Mladinić

Piše Vedrana Stočić
9. lipnja 2021. - 15:52
Za predsjednicu vijeća izabrana je bivša načelnica Sandra Jakelić, za potpredsjednika Ante Živković,a novi načelnik Marijo Mladinić (na slici) je prisegnuo na dužnostCropix

Devet vijećnika prisegnulo je stupajući na dužnost u općinskom vijeću Rogoznice. Za predsjednicu vijeća izabrana je bivša načelnica Sandra Jakelić, za potpredsjednika Ante Živković i tim činom konstituirano je rogoznički općinski parlament u kojem HDZ ima apsolutnu većinu.

Članovi Vijeća su: Sandra Jakelić, Ante Živković, Marin Lovrić, Jozo Radić i Ivan Goleš svi iz HDZ-a, nezavisni Joško Živković, Ljubo Županović Lebo s Kandidacijske liste grupe birača, Čedo Živković SDP i Ivana Lovrić DP, Most i NL Loza.

Prisegnuo je i novi rogoznički načelnik Marijo Mladinić i naglasio da uspješnost općine ovisi o njegovoj odgovornosti, ali o odgovornosti Vijeća.

- Kampanja je iza nas i sve neugodno iz kampanje također treba ostati iza nas. Imamo puno posla i tekućih problema, sezona je pred nama i mislim da će biti uspješnija od prošlogodišnje. Sve kapitalne projekte nastavljamo, a u njihovoj realizaciji računamo na potporu od Županije i Vlade - rekao je novi načelnik Mladinić.

Općinska administracija na usluzi građanima bit će dostupna od 8 do 12 svakog dana. Uskoro će se otvorena i općinska Facebook stranica sa svim važnim obavijestima za građane koji će moći direktno postavljati pitanja i iznositi svoje probleme s terena.

- Vjerujem da nam je cilj boljitak općine i svih građana, stoga bi i odluke trebale biti zajednički donesene - poentirao je novi načelnik.

Na konstituirajućoj sjednici donesena je i jedna radna odluka, odnosno odlučivalo se o visini vijećničkih naknada i naknada za predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća. Tako će vijećnici dobivati 500 kuna mjesečno, predsjednik, odnosno predsjednica, 750 kuna, a potpredsjednik 650 kuna. Vijećnik SDP-a Čedo Živković predložio je da se svi članovi predstavničkog tijela odreknu naknada, ali prijedlog nije prošao.

26. travanj 2024 21:12