StoryEditorOCM
ŽupanijaRivijera neće nastaviti poslovanje

Sve nekretnine moraju se prodati - pa tako i hotel Krka

3. svibnja 2017. - 18:53

Šibenska tvrtka Rivijera, nad kojom je u veljači otvoren stečaj, neće nastaviti poslovanje, a sve nekretnine u vlasništvu te tvrtke moraju se prodati, doznaje se u srijedu od stečajnog upravitelja tvrtke Ivice Matasa nakon održanog ispitnog i izvještajnog ročišta u srijedu na zadarskome Trgovačkom sudu.

"Na ispitnom ročištu koje je trajalo gotovo cijelo jutro prihvaćeno je moje izvješće o gospodarskom položaju dužnika te moj prijedlog da se ne nastavi poslovanje tvrtke Rivijera, ali i da se nastavi zakup nekretnina u vlasništvu te tvrtke", rekao je stečajni upravitelj Rivijere Ivica Matas.
 
Na Trgovačkom sudu u Zadru odlučeno je da se zakup hotela Krke nastavi do prodaje nekretnine, a zakup prostora na Vanjskom, gdje je kockarnica Admiral, nastavlja se na rok od godinu dana budući da država polaže pravo vlasništva na tu nekretninu i sud tek treba utvrditi tko je pravi vlasnik. Dva automobila renault trafic u vlasništvu Rivijere prodat će se prikupljanjem pisanih ponuda najpovoljnijem ponuđaču.

 Hotel Krka, kako se doznaje od stečajnog upravitelja, najvjerojatnije će biti prodan u ovršnom postupku, a za restoran Dubravka u Park-šumi Šubićevcu još ne zna hoće li se prodavati u ovršnome ili stečajnom postupku. Za bungalove na Jadriji tek treba utvrditi može li ih Rivijera davati u zakup budući da su na pomorskom dobru.  Matas je ovlašten i da od 40-ak ovršnih i parničnih postupaka tvrtke Rivijera nastavi one u kojima je uspjeh gotovo siguran.
 
Trgovački sud u Zadru otvorio je u veljači stečajni postupak nad šibenskom Rivijerom, čije su nepodmirene obveze oko 41,5 milijuna kuna. Stečaj nad Rivijerom otvoren je jer stečajni dužnik ne može ispunjavati dospjele novčane obveze te s obzirom na to da ta tvrtka u vlasništvu ima imovinu - nekretnine, dionice, pokretnine čijim se unovčenjem ne mogu pokriti troškovi postupka i vjerovnici.
 
Trgovački sud u Zadru prekinuo je 1. lipnja 2016. skraćeni stečajni postupak nad Rivijerom jer je u postupku pokrenutom na temelju zahtjeva Financijske agencije za provođenje skraćenog stečajnog postupka utvrdio da nisu bili ispunjeni uvjeti za istodobno otvaranje i zaključenje skraćenoga stečajnog postupka.

19. travanj 2024 05:09