StoryEditor
ŽupanijaVikend u prirodi

Svake subote i nedjelje tijekom listopada: Ne propustite idealnu priliku da po promotivnim cijenama posjetite NP Krka

Piše šibenski.hr
3. listopada 2019. - 12:50

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ i ove godine organizira akciju Vikend u prirodi.

Svake subote i nedjelje tijekom listopada individualni posjetitelji mogu posjetiti Nacionalni park „Krka“ po promotivnoj cijeni ulaznice od 50 kuna za odrasle i djecu od 7 do 18 godina.

Akcijom Vikend u prirodi JU „Nacionalni park Krka“ pridružuje se programu „Tjedan odmora vrijedan“ u organizaciji Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice. Cilj programa je poticanje domaćeg tržišta na turističke aktivnosti u razdoblju pred i post sezone. Kroz program „Tjedan odmora vrijedan“ svi građani Hrvatske imat će priliku upoznati i posjetiti različite dijelove naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja.

- Jesen je idealno godišnje doba za posjet Nacionalnom parku „Krka“. Poučno-pješačke staze i biciklističke rute na različitim lokalitetima u Parku istinski su doživljaj za sve zaljubljenike u prirodu. S jedne strane, staze vode kroz očaravajuće krajolike očuvane prirode i, u okruženju autohtonih biljnih i životinjskih vrsta, pružaju ugođaj sveobuhvatnog spajanja s prirodom. S druge strane, staze su opremljene edukativnim tablama s informacijama o živom svijetu koji posjetitelj vidi i kulturnim i povijesnim znamenitostima na tom području.

Zato pozivamo sve posjetitelje da iskoriste ovu akciju i prošetaju jesenskom Krkom, bogatom vodom i umirujućim jesenskim bojama koje se u njoj ogledaju. Vidimo se u listopadu u Nacionalnom parku „Krka“- kazala je Katia Župan, glasnogovornica NP-a Krka.

Inače, radno vrijeme NP „Krka“ do 15. listopada je od 8 do 18 sati a od 16. do 31. listopada od 9 do 17 sati.

25. lipanj 2022 00:27