StoryEditorOCM
ŽupanijaNarednih 14 dana

Svadbe s najviše 50 svatova mogu trajati najviše do 2 sata ujutro, maske obvezne na svim javnim okupljanjima u zatvorenim prostorima...

Piše Branimir Periša
2. listopada 2020. - 11:34
Sibenik, 210820. Guzva ispred Opce bolnice Sibenik za testiranje na COVID-19 virus. Na fotografiji: turisti i domaci cekaju u redu na testiranje.Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Od jučer su na snazi 14-dnevne epidemiološke mjere koje je ne prijedlog županijskoga Stožera CZ Nacionalni Stožer odredio 30. rujna na temelju članka 22. a., stavak 1. Zakona o sustavu civilne zaštite (''Narodne novine'' br. 82/15, 118/18 i 31/2020): Prema toj odluci na svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba, a mogu trajati najdulje do 02:00 sata. Iznimno, na svadbenim svečanostima može biti prisutno do 100 osoba, a takve svadbene svečanosti mogu se održavati samo u prostorima koji redovno mogu organizirati svečanost za najmanje 3 puta više osoba nego što će ih biti na takvoj svadbenoj svečanosti. Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom. 

U svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Zabranjuju se izlasci korisnika domova za starije i nemoćne osobe izvan prostora objekata i dvorišta, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima. Dopuštaju se posjeti pokretnim (ili potpomognuto pokretnim) korisnicima domova za starije i nemoćne osobe u dvorištima domova u trajanju od 30 minuta i posjeti nepokretnim osobama unutar objekta (do jedne osobe) u trajanju do 15 minuta, uz uvjet korištenja zaštitne ili medicinske maske, zaštitnih rukavica i prethodnu provjeru tjelesne temperature posjetitelja, sve po dnevnom planu kojeg će utvrditi ravnatelj ili osoba koju on ovlasti, vodeći računa da se unutar objekta ne miješaju posjetitelji korisnika. Ove mjere primjenju se od četvrtka 1. listopada 2020. godine na rok od 14 dana.

01. svibanj 2024 23:14