StoryEditor
ŽupanijaMRTVA TRKA

Sučelili smo Jelića i Pauka uoči drugog kruga! Zaiskrilo zbog Petrine, pogledajte što su sve poručili glasačima

Piše Silvana Uzinić
25. svibnja 2021. - 14:04

"Još par dana i onda vam više nećemo bit zanimljivi", komentirao je kandidat za šibensko-kninskog župana Goran Pauk tik pred početak debate s protukandidatom Markom Jelićem koja je u organizaciji Slobodne Dalmacije održana na šibenskoj Tvrđavi s. Mihovila.

Aktualni župan i glavni mu rival pristigli su u ležernom raspoloženju koje se tijekom sučeljavanja na mahove usijalo. Moderator, kolega novinar Zoran Šagolj, primjetio je da su obojica kandidata odmah pristala na sučeljavanje pa ih je upitao znači li to da ne kalkuliraju te da će im u foto finišu kampanje svaki glas možda biti presudan.

JELIĆ: Nisam kalkulirao ništa, smatram da je dobro biračima i potencijalnim glasačima poručiti da izađu na izbore.

PAUK: Mi smo spremni na borbu i na fajt. Ovo je dobar način, iako moram reći da su nas izmombardirali sa sučeljavanjima.

SD: Zamjerate li jedan drugome nešto u dosadašnjem tijeku kampanje? Je li pređena ta granica pristojnosti? Gospodine Pauk...

PAUK: Mislim da ne, i na mojoj fejs stranici sam se zahvalio svima onima koji su izlašli na izbore, ali sam zahvalio svima i na fer kampanji. Nisam ništa zamjerio, bila je moja kampanja više razvojna, projektna, a kolega je imao drukčiji nastup...

JELIĆ: Ne zamijeram ništa, prvi krug je bio džentlmenski, častan, a ono što smo imali drugima reći rekli smo na sučeljavanju, mislim da je ovo politika skandinavskog tipa kakvu bismo željeli imati.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

SD: Ostanimo još na prvom krugu izbora. Što je, gospodine Jeliću, presudilo za rezultat koji je i vas samoga iznenadio? Je li to podrška koju ste imali u Kninu i više manje egal u ostalim većim sredinama ili....?

JELIĆ: Jednostavno, ljudi su zasićeni i imaju neka druga viđenja, mi smo nova snaga i imamo stanovite rezultate koje smo pokazali u općinama I gradovima.

SD: Je li Knin ipak bio presudan za rezultat?

JELIĆ: Dobio sam dobar dio glasovau Kninu, što je i očekivano s obzirom da sam četiri godine bio gradonačelnik i jasni su pomaci na boljeu gradu. U Šibeniku smo relativno blizu jedan drugome, tako da viditi ćemo.

SD: Gospodine Pauk, jeste li vi i HDZ podcijenili Jelića u prvom krugu i hoće li vam za pobjedu ipak trebati bolji rezultat prije svega u Kninu?

PAUK: Imamo jednu opću situaciju u zemlji i ovo je više manje protestni krug, imamo jedan trendovski pokušaj skidanja vlasti, imamo priče o negativnim instancama koje prate društvo. Međutim, u drugom krugu je sasvim druga priča... Mislim da će doći do promjena.

SD: Kampanja je u drugom krugu žustrija nego u prvome. Gospodine Pauk, kao da ste Stipu Petrinu detektirali kao najslabiju točku Jelićeva tabora? Kao da se nadmećete s njim, a ne s gospodinom Jelićem.

PAUK: Zaključili smo mi tko je tu glavni, to vam je komplet, (...), a jedini program im je srušiti Gorana Pauka. Sve što oni kažu da će napraviti bolje, mi smo već napravili. Bez iti malo vizije su što će napraviti i kako će napraviti.

SD: Je li, gospodine Jeliću, Petrina za vas crn ili bijel, dosta je kontroverzi oko njega?

JELIĆ: Svatko od nas je i crn i bijel, mislim da je ovaj pristup kampanji kriv, meni odgovara, ali s aspekta natjecanja je pogrešan, Stipe Petrina nije ovdje, ne natječe se...

image
Nikša Stipaničev/Cropix

PAUK…ali utječe!

JELIĆ: Utječe zato što jer dvadeset godina je na čelu Primoštena, jedne od najrazvijenijih općina i pitanje je koliko bi još bila razvijenija da je bilo poticanja od strane županije. To da će netko upravljati umjesto mene, to je smiješno, to sam pokazao u Kninu, na Veleučilištu, takva sam osoba da volim inkluzivnost. Svi će imati svoj uloge, nitko od nas nije toliko sposoban i pametan da će raditi sve, čak i kad bi bio, nema vremena.

PAUK: Marko, po mome i viđenju velikog broja ljudi, samo ima fina usta trbuhozborca Petrine.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu:

21. svibanj 2022 21:08