StoryEditorOCM
ŽupanijaNovi turistički sadržaj

Stotinjak metara iznad Vrela Cetine gradit će se vidikovac i odmorište, servisna stanica za bicikle i pet parkirnih mjesta

Piše Katarina Rudan
21. svibnja 2020. - 13:41

Ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca s odmorištem Vrelo Cetine potpisali su u četvrtak šibensko-kninski župan Goran Pauk, vlasnik građevinskog obrta "Spahija gradnja" Ivan Spahija i Lino Jajac, koji će obavljati nadzor nad izvođenjem radova. Ukupna vrijednost projekta izgradnje cikloturističkog vidikovca iznosi 494.125 kuna, a izvođač se obvezao završiti radove u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.

- Ovim projektom Šibensko-kninska županija uredit će pješački put do vrela Cetine stepenicama, te izgraditi cikloturistički vidikovac s odmorištem koji se nalazi stotinjak metara iznad Vrela Cetine, hidrološkog spomenika prirode poznatog po svojoj iznimnoj dubini od čak 125 metara. Siguran sam da će taj biser naše županije izgradnjom ovog vidikovca postati još privlačniji za posjetitelje te da će novi turistički sadržaj biti pokretač razvoja cijelog tog kraja, rekao je župan Goran Pauk.

Tlocrtna površina vidikovca, odnosno promatračnice je 55 kvadrata, a bit će opremljen servisnim stanicama za bicikliste, stalkom za bicikle i dvije biciklističke klupe. Planirano je i pet parkirna parkirališnih mjesta, a uredit će se i pješački put do Vrela Cetine stepenicama. Projekt provodi Šibensko-kninske županije, a sufinancira se sredstvima Ministarstva turizma iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

18. travanj 2024 05:40