StoryEditorOCM
Županijabrojni problemi

Što se događa s pročišćivačem vode u Kninu? Održana tematska sjednica, stigao i župan Jelić: ‘Novi tehnički pregled je u travnju...‘

Piše Šibenski.hr
22. ožujka 2022. - 16:35

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić i službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Sanja Slavica Matešić sudjelovali su na tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Knina.

Tema sjednice bilo je stanje i perspektiva IPA projekta "Poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Kninu“. Projekt provode Hrvatske vode, a Grad Knin je investitor. Poziv na sjednicu upućen je predstavnicima Hrvatskih voda, kao i ministrici regionalnog razvoja i fondova Europske unije te ministru gospodarstva i održivog razvoja. No, oni se nisu odazvali.

Gradonačelnik Grada Knina Marijo Ćaćić informirao je vijećnike o aktivnostima vezanim za realizaciju ovog projekta te naglasio složenost problema funkcioniranja i održavanja uređaja za pročišćavanje voda.

- Održavanje uređaja za pročišćavanje voda u ovoj situaciji dovelo bi do povećanja cijena vode, na što Grad nije mogao pristati. Ministarstvo je uvažilo naše prigovore, a ponovljeni tehnički pregled očekuje se u travnju - kazao je gradonačelnik Mario Ćaćić, naglasivši kako je njegov posao štititi interese građana Grada Knina. 

Tijekom sjednice istaknut je problem podzemnog spremnika punog kemijski reaktivnih tvari koje nagrizaju konstrukciju i predstavljaju ozbiljnu ekološku opasnost za građane i okoliš.

Župan Jelić istaknuo je kako se radi o izuzetno kompleksnom i problematičnom projektu, čija je suština zaštita okoliša i naše životne sredine.

- Svima nam je u interesu da se ovi problemi što prije riješe,  a Županija i nadležni županijski Upravni odjel Gradu Kninu stoje pri tome na raspolaganju - kazao je župan.

26. lipanj 2024 03:59