StoryEditorOCM
ŽupanijaTomislav Čolak

Što mogu Splićani, ne mogu Šibenčani: ‘Župane, smijenite ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo i osigurajte građanima jeftinije PCR testove‘

Piše šibenski.hr
1. travnja 2021. - 12:37

Tomislav Čolak, vijećnik u Skupštini šibensko-kninske županije, obratio se javnosti priopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

- Dana 27. 3. 2021. godine uputio sam otvoreno pismo županu Šibensko-kninske županije i ravnateljici Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije ukazujući na nelogičnost cijene testiranja na SARS-COV-2.

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije nakon mog otvorenog pisma smanjio je dana 28. 3. 2021. godine cijenu testiranja na SARS-COV-2 metodom RT-PCR sa 850 kuna na 650 kuna.

Dana 28. 3. 2021. godine uputio sam novo otvoreno pismo županu Šibensko-kninske županije i ravnateljici Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije ukazujući im kako ni nova cijena testiranja na SARS-COV-2 metodom RT-PCR od 650 kuna nije primjerena jer se u Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije isto testiranje uz izdavanje potvrde može obaviti za cijenu od 400 kuna.

Ni župan ni ravnateljica nakon novog otvorenog pisma gdje im je pokazano kako je i dalje cijena testiranja od 650 kuna za 250 kuna veća od cijene testiranja u Zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, nisu reagirali.

I dalje je cijena testiranja na SARS-COV-2 metodom RT-PCR uz izdavanje potvrde u Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije 650 kuna.

Po svemu navedenom ispada kako ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije gđa. Dulibić nije sposobna organizirati testiranje u Zavodu za istu cijenu kao u Zavodu Splitsko-dalmatinske županije.

Izgledno je kako se radi o nedostatnim organizacijskim sposobnostima ravnateljice Dulibić da organizira rad u Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije kako bi građani i poduzetnici naše županije imali iste usluge uz istu cijenu kao i u ostalim županijama RH.

Stoga, pozivam ravnateljicu Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije gđu. Dulibić da podnese ostavku na mjesto ravnateljice Zavoda kako bi novim javnim natječajem na mjesto ravnatelja/ice mogla doći osoba koja je u stanju građanima Šibensko-kninske županije osigurati usluge uz istu cijenu kao i u ostalim županijama RH ( ako ne i za manju cijenu testiranje na SARS-COV-2).

Ako ravnateljica Dulibić ne želi dati ostavku, pozivam Upravno vijeće Zavoda i župana da je smijene.

Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i župan Šibensko-kninske županije moraju snositi i političke konsekvence zbog štete koju je gđa. Dulibić nanijela građanima i poduzetnicima Šibensko-kninske županije naplaćujući im testiranje na SARS-COV-2 metodom RT-PCR 850 kuna.

Od župana kao predstavnika osnivača Zavoda i Upravnog vijeća Zavoda tražim da građanima i poduzetnicima Šibensko-kninske županije od dana 6. 4. 2021. godine osiguraju testiranje na SARS-COV-2 metodom RT-PCR uz izdavanje potvrde za cijenu od 400 kuna- napisao je Čolak.

20. travanj 2024 13:54