StoryEditorOCM
ŽupanijaPrimošten

Stipe Petrina široke ruke: iz općinske blagajne donirao policiju i Crkvu

Piše Vedrana Stočić
5. travnja 2019. - 16:01

Na zahtjev načelnika Policijske uprave Šibensko-kninske Ivice Kostanića primoštensko Općinsko vijeće odlučilo je hrvatskoj policiji donirati 168 tisuća kuna.

Novac je namjenjen za preuređenje zgrade policijske postaje u centru Primoštena. Općina će tako snositi trošak uređnja prostora, a Ministarstvo unutarnjih poslova prostor će opremiti novim namještajem. Prema izračunu MUP-a ukupni trošak iznosi 196 tisuća kuna.

Iz policije istču da je preuređenje njihovog prostora u obostranom interesu, jer renovirani i funkcionalniji prostor omogućit će lakši rad policijskim službenicima, a poboljšani uvjeti pozitivnije će djelovati na stranke, posbice u turističkoj sezoni. Važno je, stoji u dopisu, uređenje vanjskog dijela zgrade i okoliša koji će biti primjereniji atraktivnoj turističkoj denstinaciji i u kojoj se i policija ponosi visokom razinom svojih usluga. Zgrada policije u samom je središtu Primoštena, derutna je i nefunkcionalna i već godinama je pravo ruglo.

Inače, na posljednjoj sjednici primoštensko Općinsko vijeće bilo je široke ruke, pa je tako za uređenje crkve u Širokama odlučilo donirati 120 tisuća kuna.

- Rad policije i očuvanje baštine su nam bitni, sve radove općina će platit po izvršenim situacijama. Međutim, naši vijećnici se pitaju gdje odlazi 75 milijuna eura koje država godišnje izvuče iz Općine Primošten- rekao je primoštenski načelnik Stipe Petrina.

19. travanj 2024 20:33