StoryEditorOCM
ŽupanijaDeficitarna zanimanja

Sretnih 13 studenata i 6 učenika dobilo stipendije od 600 kuna mjesečno; Županija trenutačno stipendira 62 korisnika

Piše Šibenski.hr
22. prosinca 2017. - 13:38

Župan šibensko-kninski Goran Pauk i učenici, odnosno studenti, dobitnici stipendija Šibensko-kninske županije potpisali su danas, u Uredu župana, ugovore o stipendiranju za školsku i akademsku godinu 2017./18.

Po provedenom Javnom natječaju za dodjelu novih stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije ove je godine dodijeljeno 19 stipendija: 6 za učenike i 13 za studente koji se najvećim dijelom školuju za deficitarna zanimanja.

“Financijska potpora našim učenicima i studentima poboljšava njihov materijalni status i motivira ih za odabir zanimanja koja su tražena na tržištu rada te im se tako otvara mogućnost da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji.”, kazao je župan Goran Pauk i čestitao svima koji su ostvarili pravo na stipendiranje te im poželio sretne božićne blagdane i puno uspjeha u nastavku školovanja.



Učenička stipendija iznosi 400 kuna, a studentska 600 kuna mjesečno te se isplaćuju u deset jednakih mjesečnih rata u školskoj odnosno akademskoj godini.

„Nakon potpisivanja ovih novih ugovora o stipendiranju učenika i studenata za tekuću školsku, odnosno akademsku godinu, Šibensko-kninska županija stipendira ukupno 62 korisnika, i to 52 studenta i 10 učenika. Za stipendiranje učenika i studenata u proračunu Šibensko-kninske županije za 2018. godinu planira se osigurati 400.000 kuna, iz izvornih prihoda Županije.“, kazala je pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu u sport, Diana Ercegović.

18. travanj 2024 10:32