StoryEditorOCM
Županijasramotni incident

HOS-ovci ponovno stigli u Knin pa urlali ‘Za dom spremni‘: policija evidentirala 15 osoba zbog narušavanja reda i mira

Piše Šibenski.hr
5. kolovoza 2022. - 15:58

Svečana proslava Oluje, kao i svake godine, bude zasjenjena nekakvim nepotrebnim incidentom. Ove se godine, baš kao i prethodnih za to pobrinuo Marko Skejo koji je s grupom svojih pristaša stigao u Knin, a onda su urlali 'Za dom spremni'. A još je tragičnije da su putem njemu i pristašama ljudi pljeskali.

Uostalom, pogledajte kako je to izgledalo (i zvučalo)...

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

25. rujan 2023 12:11