StoryEditorOCM
ŽupanijaPotpora Jeliću

Župan Pauk: Sramite se Miloše Stojkoviću. Srbi u Hrvatskoj ravnopravni su građani!

Piše Branimir Periša
29. siječnja 2021. - 14:19

O skandaloznom istupu navodnog humanitarca Miloša Stojkovića na kninskoj tvrđavi oglasio se priopćenjem Goran Pauk, šibensko-kninski župan.

"Kao hrvatski branitelj, a nadasve kao čovjek, zgrožen sam i ojađen video uratkom što ga je takozvani humanitarni djelatnik i teolog Miloš Stojković objavio na svom Facebook profilu", počeo je svoje priopćenje župan Pauk te nastavio:

"Nekulturno iskoristivši gostoprimstvo kninskog gradonačelnika i drugih domaćina koji su njega i ostale članove srbijanskog izaslanstva ugostili i primili ih raširenih ruku, taj je podmukli i nadasve neupućeni lažni humanitarac s kninske tvrđave poručio da je Knin „srpski okupirani teritorij“.

Dogodilo se to usred Republike Hrvatske; suverene, moderne države, članice Europske unije i NATO saveza.
Najoštrije osuđujem ovaj skandalozni ispad, a Milošu Stojkoviću i svim njegovim sljedbenicima želim jasno i glasno poručiti da je, njihovim težnjama i pokušajima agresivnog prisvajanja unatoč, Knin oduvijek bio i zauvijek će biti hrvatski kraljevski grad!
Hrvatska zastava na kninskoj tvrđavi simbol je i vječni podsjetnik na slavnu pobjedu hrvatskog naroda nad agresorskom vojskom koja je Lijepu našu htjela učiniti svojom. Nije joj to uspjelo, niti će ikad ikome.

Agresorska velikosrpska politika i retorika poput Stojkovićeve mnogo je zla nanijela i građanima srpske nacionalnosti čija je domovina Hrvatska.

Već više od 25 godina nakon nametnutog nam krvavog rata, na ovim se prostorima trudimo osigurati uvjete za normalan i miran život svih hrvatskih građana, bez obzira na njihovu nacionalnost. I to nam dobro ide.

Građani srpske nacionalnosti u Republici Hrvatskoj danas žive kao potpuno ravnopravni članovi društva, a ovakvi skandalozni ispadi i bijedni pokušaji privlačenja pažnje najviše štete nanose upravo njima.

Koristim ovu priliku iskazati podršku gradonačelniku Grada Knina dr.sc. Marku Jeliću čija je benevolentnost izigrana, a lažnom humanitarcu poručiti isto što mu je poručio i gradonačelnik Jelić: Sramite se, Stojkoviću!"

04. listopad 2024 13:30