StoryEditorOCM
ŽupanijaKONTRA HULIGANSTVU

Solidarnost na djelu: Mjesec dana nakon što im je u Zagrebu u podmetnutom požaru izgorjelo vozilo, mladi sportaši iz Vodica dobili novi kombi!

Piše Ante Talijaš
19. siječnja 2019. - 13:09

Hrvatska javnost bila je zgrožena divljačkim i sramotnim činom 16. prosinca prošle godine na dan najvećeg nogometnog derbija između Dinama i Hajduka u Maksimiru.

Nepoznati huligani su pod okriljem mraka na parkiralištu ispred hostela "Arena" u Novom Zagrebu podmetnuli požar na dva vozila kojima je 15-ak dječaka i djevojčica s nekoliko roditelja iz vodičkog kluba "Hrvatski branitelj - dragovoljac" doputovalo na međunarodni turnir u kickboxingu.

U potpunosti je izgorjelo kombi vozilo u vlasništvu Malonogometnog kluba "Heroji 2007." iz Vodica, dok je minibus Gradskog poduzeća "Vodice" nagorio i pretrpio manja oštećenja.

 

 

Iako je već prošlo mjesec dana od tog gnusnog čina, zagrebačka policija još nije pronašla počinitelje. No, MK "Heroji 2007.", koji nosi ime u spomen na kornatske vatrogasce, dobio je novi kombi Opel Vivaro, vrijedan oko 184 tisuće kuna. Za kupnju kombija Hrvatski olimpijski odbor je izdvojio 70 tisuća kuna, Hrvatski nogometni savez 30 tisuća, dok su 50 tisuća sredstva iz proračuna Grada Vodica. Ostatak od 34 tisuće kuna prikupljen je prilozima građana, tvrtki i udruga.

- Čim smo čuli da je malim sportašima iz Vodica zapaljen kombi, za nekoliko dana smo krenuli s aktivnostima kako bi MNK "Heroji 2007." dobio novo zamjensko vozilo. Željeli smo pokazati da naša velika hrvatska sportska obitelj mora biti zajedno u dobru i zlu. I da naše zajedništvo u promicanju i razvoju sporta kod djece, podjednako na državnoj i na regionalnoj razini, ne može i neće zaustaviti huliganizam. Nakon što smo dogovorili sve pojedinosti, temeljem postojećeg sporazuma o suradnji s HOO-om, Autokuća Opel centar isporučila je kombi vodičkom klubu u roku od tri dana - kazao je Siniša Krajač, pomoćnik Glavnog tajnika HOO-a za regionalni sport.

- Prvi je reagirao HOO, a potom i HNS, te je u rekordnom roku kupljeno novo vozilo - rekao nam je Ante Kulušić, dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

 

Nikola Lemac, predsjednik Zajednice sportova grada Vodica, uputio je zahvalu gradonačelnici dr. Nelki Tomić i njezinu zamjeniku Stipi Bosotinu zbog "brze intervencije i uvrštanja 50 tisuća kuna za kupnju kombija u prijedlog proračuna za 2019.

- Posebno zahvaljujem predsjedniku Gradskog vijeća Marinu Mikšiću, koji je upotrijebio svoja sportska poznanstva s predstavnicima najviših državnih sportskih institucija kako bi se zaokružila financijska konstrukcija i realizirala kupnja kombija - kazao je Lemac.

- Hvala Društvu prijatelja Hajduka i Šibenika, čiji su nas čelnici prvi nazvali nakon incidenta u Zagrebu i istog dana pokrenuli akciju prikupljanja novčane pomoći. Neizmjerno zahvaljujemo i svim brojnim građanima Hrvatske koji su sudjelovali u akciji. Zahvale idu HOO-u i pomoćniku Glavnog tajnika Siniši Krajaču, koji nam se samoinicijativno javio i osigurao preostali dio novca. Riječi zahvale upućujem i Miru Dugeču, povjereniku Druge malonogometne lige - jug i Ili Topuzoviću, predsjedniku Komisije za mali nogomet HNS-a, kao i Gradu Vodicama koji je stao iza nas. Kombi vozilo služit će našim sportašima od najmlađe dobi do seniora, i u ime svih njih od srca iskreno zahvaljujemo - kazao je Tomislav Strikoman, predsjednik vodičkog MNK "Heroji 2007."
 


Kombi u vlasništvu MNK 'Heroji 2007.' spalili su sredinom prosinca 2018. u Zagrebu huligani koje policija još nije pronašla

25. travanj 2024 11:53