StoryEditorOCM
ŽupanijaTroje zaraženih mesom

Smijemo li znati što jedemo? Konačno se i glavni državni inspektor oglasio o slučaju trihineloze u Kninu: "Kad izvršimo kompletan nadzor bit ćete izviješteni o detaljima o kojima možete biti izviješteni“

2. svibnja 2019. - 14:44

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je da je veterinarska inspekcija izvršila nadzor u skladu s ovlastima u slučaju pojave mesa zaraženog trhinelozom u Kninu te da je je slučaj dalje u proceduri.

Telegram je nedavno objavio kako je u kninskoj bolnici krajem veljače hospitalizirano troje pacijenata s kliničkim simptomima trihineloze.

Nažalost, desio se taj slučaj, utvrdilo se to što se utvrdilo, i sad je to i na drugim tijelima koja po svojoj nadležnosti utvrđuju tko je za to odgovoran, kazao je Mikulić.

Na pitanje novinara kad će javnost doznati detalje slučaja, Andrija Mikulić je odgovorio: "Kad izvršimo kompletan nadzor bit ćete izviješteni o detaljima o kojima možete biti izviješteni“.

Telegram je javio da su svi zaražene osobe obavijestile inspekcije o imenu mesnice u kojoj su kupili zaraženo meso, „što je trebao biti ozbiljan alarm za javno upozorenje ostalim građanima, ali da nikakvo upozorenje nije izdano“.

02. listopad 2023 19:55