StoryEditorOCM
ŽupanijaPOBIJEDILI BONACU NAKON 23 SATA JEDRENJA:

Slovenski maksi krstaš 'Clean Sport One' pobjednik regate 'Jabuka' ispred 'Molo Longa' vodičkog Tijata

Piše Ante Talijaš
11. studenog 2018. - 10:00

Unatoč bonacama i vrlo slabom vjetru ipak je okončano 16. izdanje popularne regate Vodice – Jabuka – Vodice u dužini 110 nautičkih milja, koja je startala u petak navečer u 22 sata. Do velike pobjede dojedrio je 20-metarski maksi krstaš 'Clean Sport One' slovenskog kluba 'Morska Vidra i sa skiperom Marjanom Kočilom. Slovenci su kroz cilj ispred vodičke luke prošli u subotu u 21 sat i tri minute ili nakon malo više od 23 sata jedrenja. Iza Slovenaca s 13 minuta zaostatka do drugo mjesta dojedrili su lanjski pobjednici – maksi krstaš 'Molo Longo Tuttatrieste' pod zastavom vodičkog 'Tijata' s riječkim skiperom Rajkom Kujundžićem i posadom sastavljenom od Vodičana i Splićana. Treća kroz cilj prošla je posada slovenske 16-metarske jedrilice Generali skipera Sama Zvana i posadom iz JK 'Mariborčanke!
Na 16. izdanju regate 'Jabuka' sudjelovalo je rekordnih 112 brodova iz Hrvatske i 20 država. Fenomenalni plasman na regati ostvario je naš proslavljeni skijaš i olimpijac Ivica Kostelić. Na vlastitoj jedrilici "Croatia Full Of Lige Oka" i tročlanom posadom Kostelić je u vodičku luku uplovio u 22 sata i 13 minuta, dojedrivši do šestog mjesta ukupnog poretka regate, ali i do pobjede u kategoriji jedrilica dužine 12 metara. Njegovo šesto mjesto u ukupnom poretku veliki je uspjeh s obzirom da je njegova jedrilica znatno manja od velikog broja ostalih sudionika.
Inače, od 112 krstaša, do osam sati u nedjelju kroz cilj je prošlo njih 103. Tri su diskvalificirana, a šest ih još nije došlo.

19. travanj 2024 22:44