StoryEditorOCM
ŽupanijaNova Milenijska

Šime Strikoman sutra u Drnišu snima Milenijsku fotografiju s portretom Ivana Meštrovića: može li bolje da se o Drnišu nadaleko čuje?

Piše Šibenski.hr
15. siječnja 2021. - 11:48

Vodički fotograf Šime Strikoman u suradnji s TZ Grada Drniša sutra ispred drniške gradske ljekarne snima svoju 726. milenijsku fotografiju s portretom velikog Ivana Meštrovića, objavila je TZ Drniš, uz poziv sugrađanima i namjernicima da "dođu na Poljanu i popiju kavu uz pridržavanje epidemioloških mjera."
Snimanje započinje u 10,30 sati, a crtež će biti izrađen u perivoj boji, te se do prvih kiša možete fotografirati i objaviti snimke na društvenim mrežama s oznakama @visit_drnis,#visitdrnis i #enjojtheviewfromdrnis, sugeriraju drniški turistički djelatnici.  

Turistička zajednica u suradnji s turističkim vodičima želi poraditi na brendiranju lika i djela jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika prve polovice 20. stoljeća, poznatog u svijetu, a projekt je nazvan Meštrovićevo blago. Ivan Meštrović djelovao je kao kipar. slikar, arhitekt i pisac, a brojna svoja djela, skulpture i slike, umjetnik je darovao zavičaju.

-Poseban naglasak dajemo suradnji s osnovnim i srednjim školama i svaku smo turističku turu prilagodili uzrastima. Turom za treće razrede osnovnih škola priključit ćemo se projektu Ministarstva kulture pod nazivom Djeca čuvari baštine, piše u objavi Ivana Menđušić, direktorica TZ Drniš. I zaključuje:
-Što napraviti, osim piva, kako bi se naš glas nadaleko čuo? Možemo li bolje od milenijske fotografije koja može obići svijet?

23. travanj 2024 20:52