StoryEditorOCM
Županijaveliki gubitnik

Šibensko-kninski župan dobio žuti karton na parlamentarnim izborima, evo što ga je skupo stajalo

Piše Ivo Mikuličin
25. travnja 2024. - 08:11

Različiti su komentari u šibenskim kuloarima glede nedavnih izbornih rezultata. Od duhovitih (neozbiljnih) do onih i više nego ozbiljnih.

- Cijelu smo noć dežurali, strahujući da ćemo morati intervenirati od bujica koje će donijeti Rijeke pravde. Na kraju se ispostavilo da te rijeke nemaju dovoljno pritoka, kako je strah bio bezrazložan - kazivao nam je sa smiješkom plavokosi šibenski vatrogasac, očito sklon Andreju Plenkoviću i Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

Puno ozbiljnija bila je reakcija nekih iskusnijih Šibenčana glede izbornog debakla aktualnog župana Marka Jelića i njegove stranke Akcija za promjene.

- Jelić nije dosegnuo ni 1 posto glasova birača, a njegovu je stranku visoko porazio HDZ i u rodnom mu Kninu. To je javna opomena ili žuti karton ne samo Marku Jeliću, nego svima koji pokušavaju podcijeniti Krešimirov grad. Grad Fausta Vrančića, Ive Brešana, Dražena Petrovića, Arsena Dedića… A malo tko nas može uvjeriti kako se Jelić u minule tri godine svog mandata korektno odnosio prema Šibeniku koji mu je na minulim lokalnim izborima dao povjerenje nemalim brojem glasova - unisoni su stariji i fetivi Šibenčani.

25. travanj 2024 08:13