StoryEditorOCM
ŽupanijaVeliki interes

Šibensko-kninska županija osigurala 900 tisuća kuna poticajnih sredstava za razvoj malog gospodarstva: Novac će podijeliti 135 poduzetnika

Piše šibenski.hr
28. listopada 2020. - 08:55

U cilju razvoja malog gospodarstva, Šibensko-kninska županija provela je Program dodjele poticajnih sredstava za razvoj malog gospodarstva u 2020. godini. Poduzetnicima s područja naše županije ukupno je odobreno subvencija u iznosu od 900.000 kuna. Poticajna sredstva odobrena su za 135 poduzetnika i to za sufinanciranje marketinških aktivnosti, stručnog osposobljavanja te kupnju dugotrajne imovine u obliku poslovnih softvera te strojeva, uređaja i opreme.

- U Šibensko-kninskoj županiji promoviramo i dajemo punu podršku razvoju poduzetništva i poduzetnicima koji su ove godine osjetili negativne posljedice pandemije koronavirusa. Kako bismo umanjili utjecaj pandemije,  osigurali smo dvostruko više od planiranih 450.000 kuna za provedbu Programa sufinanciranja gospodarskih subjekata, te je temeljem tog programa tijekom ove godine poduzetnicima koji posluju na području Šibensko-kninske županije ukupno odobren iznos od 900.000 kuna bespovratnih sredstava- kazao je župan Goran Pauk, naglasivši kako je ovaj program izazvao veliki interes poduzetnika.

Korisnici Programa su mikro, mala i srednja poduzeća sukladno Zakonu o poticanju malog gospodarstva.

20. travanj 2024 05:37