StoryEditorOCM
Županijaa nije sezona

Šibenski vatrogasci ovih su dana imali pune ruke posla: gorjelo je u Donjem Polju, Zatonu, na Martinskoj...

Piše A. P.
24. veljače 2024. - 10:45

Sudeći po informacijama dostupnim na službenim stranicama šibenske Javne vatrogasne postrojbe, naši su vatrogasci ovih dana imali pune ruke posla. Intervencije su zabilježene diljem Šibensko - kninske županije, a gdje su šibenski vatrogasci intervenirali ovog tjedna, provjerite u nastavku.

Tako je u četvrtak u 13:30 zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora u Donjem Polju. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s dva vozila i pet vatrogasaca, a intervencija je završena u 14:44.

Dan prije u 16:45 zaprimljena je dojava o požaru osobnog vozila u Zatonu. Na intervenciju su izišli JVP Šibenik i JVP Vodice s dva vozila i sedam vatrogasaca, a požar je ugašen u 17:32. Istog dana u 13:00 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora kod Gospe Srimske. Na intervenciju su izišli JVP Šibenik, JVP Vodice, DIP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Zaton, DVD Vodice i DVD Zablaće s 10 vozila i 24 vatrogasca. Požar je ugašen u 15:46, opožareno je 1,4 ha trave i niskog raslinja.

U utorak je u 13:42 zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na području Danilo Kraljice. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s jednim vozilom i tri vatrogasca. Požar je ugašen u 15:30. Istog dana u 12:01 zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na Martinskoj. Na intervenciju je izišla JVP Šibenik s jednim vozilom i tri vatrogasca. Požar je ugašen u 13:14, a opožareno je 100m² trave i niskog raslinja.

Jučer je, podsjetimo, objavljeno kako je Koordinacija sindikata i udruga profesionalnih vatrogasaca upozorila da je Vlada propustila ujednačiti plaće vatrogasaca na lokalnoj i regionalnoj razini s plaćama na državnoj razini. Iako obavljaju poslove iste složenosti, vatrogasci zaposleni u brojnim JVP-ima i DVD-ovima već dulje vrijeme imaju manje plaće od svojih kolega zaposlenih u državnoj službi

03. svibanj 2024 19:30