StoryEditorOCM
Županijaakcija na teškom terenu

Šibenski HGSS-ovci još jednom pokazali veliko srce: iz kanjona Čikole spasili iznemoglog psa

Piše Šibenski.hr
24. siječnja 2024. - 11:26

Šibenski HGSS-ovci još jednom su pokazali veliko srce. Ovaj put, nisu spašavali ljude već jednog psa koji nije mogao samostalno izaći iz strmog kanjona rijeke Čikole.

Hrabrim ljudima iz HGSS-a nije bilo teško upustiti se u zahtjevnu akciju kako bi spasili malenog psa koji se našao u nevolji.

Prem njihovim riječima, još u ponedjeljak na dežurni telefon HGSS stanice Šibenik stigla je obavijest od Centra 112 da se iz kanjona Čikole čuje lavež psa, pa se sumnja da ne može samostalno izaći iz njega.

Vrlo brzo su ekipirali tim od četiri spašavatelje te došli na desnu, drnišku stranu kanjona izvidjeti situaciju. Odlučili su se konopima spustiti u kanjon te potražiti i izvući psa. Nakon ulaska u kanjon i pretrage odustaju zbog izrazito teškog terena i skorog dolaska noći te planiraju nastavak spašavanja za slijedeći dan.

U utorak je tim odlučuje da će se dva spašavatelja, opremljena suhim odjelima i ostalom opremom potrebnom za spašavanje iz divljih voda, spustiti kanjonom i potražiti psa, a druga dva spašavatelja će im pružiti potporu s desne obale.

- Psa su uskoro našli iznemoglog i uplašenog na nepristupačnoj lijevoj strani kanjona Čikole te su mu prišli i sigurno prebacili preko rijeke na desnu stranu odakle su svi zajedno izašli iz kanjona. Pas je predan u azil čime je ova akcija uspješno završena- kazali su šibenski HGSS-ovci.

image

Šibenski HGSS-ovci u zahtjevnoj akciji spasili psa iz kanjona Čikole

27. travanj 2024 20:13